אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
קאדה במילוי גבינות

מתכון לקאדה – מאפה מנצח במילוי גבינות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

25

שיתוף המתכון

כששי אהובתי ואני דיברנו שבוע שעבר על אוכל (שזה מה שאנחנו עושות בערך 90% מהזמן) ועל מתכונים לשבועות, המאפה המהמם קאדה עלה בשיחה. שי אמרה שאצלה בבית זה בערך כל מה שאוכלים בערב חג ושזה כזה טעיםםםם ולי היה ברור באותו רגע שאני נכנסת למטבח להכין לכם מתכון לקאדה המושלמת – מאפה מפוצץ גבינות שמכינים במחבת ויש לו טעם וואו כל כך! יצא באמת נדיר וקל להכנה. המתכון המלא מחכה לכם בבלוג,

מרכיבים:

        לבצק

  • קילו קמח
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • רבע כוס שמן צמחי
  • 2.5-3 כוסות מים פושרים
  • חצי כף מלח

    למילוי

  • 250 גרם גבינה בולגרית \ פטה
  • אריזה \ 200 גרם גבינת חמד 16%
  • 3 כפות קוטג’
  • ביצה
  • 300 גרם גבינה צהובה
  • פלפל שחור

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים, סוכר, שמן ומים בהדרגה ונתחיל ללוש במהירות איטית. את המים נוסיף לאט עד שנראה שנוצר בצק רך וכך נדע אם יש צורך בעוד מים. נוסיף לבסוף את המלח ונלוש למשך 6-7 דקות במהירות בינונית ועד שיש לנו בצק נעים ורך למגע שלא נדבק לידיים
  2. נעביר את הבצק לקערה מעט משומנת, נכסה בניילון ונתפיח במשך שעה-שעה וחצי או עד להכפלת נפח
  3. נכין את המילוי: בקערה נערבב את כל המלית היטב
  4. נוציא מהבצק את האוויר ונחלק אותו לשני חלקים שווים. כל חלק נחלק ל12-13 כדורים שווים של בערך 80 גרם ונכדרר לכדורים כאשר פני הבצק מתוחים. נניח בצד ככדורים לעשר דקות בלבד רק כדי שהבצק יהיה גמיש
  5. נרדד כל כדור לעיגול דק יחסית אבל לא דק מדי ונניח 2 כפות מילוי באופן שטוח על הבצק. נסגור לכדור, נסיר את שאריות הבצק נהפוך ונשטח לפיתה
  6. נחמם מחבת טפלון היטב ונשמן אותו מעט. את השמן ננגב כך שבמחבת לא יהיו טיפות שמן. כשהמחבת לוהטת נניח קאדה ונטגן 2 דקות מכל צד
  • מומלץ להגיש מיד
  • את הקאדה ניתן לשמור במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
6 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Adi

נראה נהדר. לייבת לנסות

שרון

היי יקירה, זה נראה מדהיםם
ניתן להכין את הבצק ולאחר שעה וחצי של התפחה להכניס למקרר לכמה שעות לפני שמתשתמשים בו?

Dani

ניתן להכין את הבצק מקמח שמרים של אסם לאפיה
במקום קמח רגיל ושמרים ?

המתכונים האחרונים בבלוג

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

פסטייה מרוקאית

סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן