אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לחלת אסאדו מטורפת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

3 חלות ממולאות

שיתוף המתכון

תחזיקו חזק ותיזהרו לא לעוף: חלת אסאדו! נכון שזה מטורף? לקחתי בצק חלה רך, הכנסתי אליו אסאדו מפורק ומתובל… וזה יצא כלכך טעים שאין לי להסביר לכם כמה אז פשוט רוצו להכין את זה מהר!

מרכיבים:

לחלה

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • חצי כוס שמן
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • 2 כפות דבש
  • כף מלח

לאסאדו

  • קילו בשר אסאדו חתוך לקוביות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות סילאן
  • חצי כף פפריקה
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

לאסאדו

  1. בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן ונוסיף את חתיכות הבשר. נצלה אותן מכל הצדדים עד שישתנה צבען. נוציא את האסאדו לקערה בצד
  2. באותו הסיר נתחיל לטגן בצל עד להזהבה. נוסיף פפריקה, מלח, פלפל ושיני שום כתושות
  3. נחזיר את בשר האסאדו לסיר
  4. בקערה נערבב כוס וחצי מים עם הסילאן ונשפוך על הבשר. המים צריכים לכסות שני שליש מגובה הבשר. נסגור את הסיר ונכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך חצי שעה. אחרי חצי שעה, ננמיך ל150 מעלות וניתן לבשר לפחות שעתיים בתנור
  5. כל זמן שהבשר בתנור, נבדוק אם יש מספיק מים בסיר ואם לא, נוסיף. חשוב גם לסובב את הבשר בתוך הסיר בזמן שהוא בתנור
  6. נוציא את הבשר מהסיר כשהוא רך מאוד. נעביר לקערה בלי הנוזלים ונפרק אותו במזלג או בידיים לשערות, מה שנקרא, בשר מפורק

לחלה

  1. לקערת המיקסר ננפה קמח, מוסיפים שמרים, שמן, מים, סוכר ודבש (ללא המלח עדיין).
  2. מתחילים ללוש עד להיווצרות בצק, ומוסיפים את המלח אחרי שהחומרים התערבבו. את הבצק אפשר כמובן להכין גם ביד ללא המיקסר, אך הפעולה תיקח קצת יותר זמן. כמו שאמרתי בשאר מתכוני האפייה, לבצק יש אופי משלו. כל בצק תלוי בטמפרטורה ובעוד מדדים ולכן כמויות המים והשמן אינן מדויקות. תחושו אותו ולאט לאט תדעו מה צריך להוסיף בהדרגה.
  3. אחרי שהבצק הופך מגובש וחלק, ושהוא עבר לישה של 7 דקות במיקסר לפחות או לישה של עשר דקות בידיים, מכסים אותו ומניחים במקום חמים למשך שעה לפחות או עד שמכפיל את נפחו.
  4. מוציאים את הבצק מההתפחה ומהקערה ומוציאים לו את האוויר.
  5. מחלקים את הבצק לשלוש ואז לעוד שלושה חלקים שווים ליצירת החלות
  6. כל חלק מהבצק נרדד למלבן דק, נמלא באסאדו, נסגור היטב ונניח בצד
  7. מכל שלושה נחשים ממולאים אסאדו ניצור חלה. נדאג שאין לנו חורים ואם כן אז שהם יהיו מאוד קטנים כדי שלא יתייבש לנו הבשר
  8. נצפה כל חלה בביצה ושומשום
  9. נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום טורבו למשך רבע שעה ואז נוריד ל150 מעלות בחום עליון תחתון בלבד למשך חצי שעה-45 דקות או עד שהחלה מאוד זהובה
  • אם נשאר לכם בצק הכינו ממנו משהו אחר. תדאגו שהחלות שלכם לא יהיו גדולות מדי
  • יש לדאוג לרדד את הבצק יחסית דק ושלא ייגע בו יותר מדי רוטב כדי שתצליחו לעבוד איתו

חשוב לדאוג לאפייה איטית של החלה ולא כמו בחלה רגילה כדי שהבצק בפנים יאפה כמו שצריך. כשהחלה יוצאת מהתנור יש לחכות לצינון מוחלט שלה לפני שתפרסו אותה כדי שהיא תמצה את תהליך האפייה

 

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן