אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 לחמניות

שיתוף המתכון

אתם ידעתם שיש ויכוח במשך מאות שנים על מי המציא את הפרעצל? הגרמנים טוענים שהמקור אצלם, יש מי שאומרים שהוא דווקא הומצא ברומא או בחבל אלזס ויש אפילו כמה סיפורי אגדה אודות מקורו של הפרעצל! בכל מקרה, זה ממש לא משנה, כי זה כל כך טעים שפשוט תתמכרו לטעם שלהן. הפעם שדרגתי ללחמניות פרעצל שמתאימות לכריכים לילדים וגם סתם לנשנוש מושלם

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • חצי כף שמרים יבשים
  • כפית דבש
  • 25 גרם חמאה רכה
  • 250 מ״ל מים פושרים (נוסיף בהדרגה)
  • חצי כף מלח

    לציפוי

  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפיות סילאן
  • כף סוכר דמררה
  • ביצה
  • מלח גס

אופן הכנה:

  1.  נחמם תנור על 180 מעלות בטורבו
  2.  אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס את החומרים לפי הסדר ללא המלח. נתחיל בלישה איטית עד שהכל מתגבש. נוסיף את המלח ונלוש עוד 5-7 דק’ במהירות בינונית
  3.  נכסה את הבצק ונניח להתפחה של שעה לפחות.
  4.  נוציא את האוויר ונחלק ל8-10 חלקים במשקל 100 גרם. נרדד כל חלק ונגלגל לצורת לחמניה כאשר נהדק את הקצה וניצור צורה מחודדת בצדדים. נניח להתפחה על תבנית למשך חצי שעה.
  5. בסיר נרתיח מים, נוסיף 2 כפיות אבקת אפייה, 2 כפיות סילאן וכף סוכר דמררה. כשהמים רותחים נכניס כל פרעצל לחצי דקה למים ונעביר לתבנית עם נייר אפייה לעוד רבע שעה של התפחה. נמרח ביצה על כל לחמניה, נבזוק מעט מלח גס ונבצע חתכים כדי לאפשר לאדים של הבצק לצאת וכך הלחמניות לא ייקרעו באפייה
  6.  נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בטורבו למשך 25 דקות או עד להשחמה.
  • ניתן לוותר על החמאה ולהחליף אותה ב15 מ”ל שמן זית

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן