אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מרק חרירה

מתכון למרק חרירה

כל יום כיפור מאז שאני זוכרת את עצמי הייתי עושה אצל משפחת הדרי, שכבר מזמן הפכו למשפחה שלי. בהתחלה רז שזכיתי בה כחברה שלי מגיל 3, ואני צמנו רק כמה שיכולנו ולאט לאט גדלנו והצלחנו ביחד לצלוח את הצום כולו. את הבית של משפחת הדרי כולם מכירים ככה שהצום היה עובר בקלות עם כל אחד שבא לבקר ומעביר איתנו עוד שעה… אבל יותר מהכל חיכיתי לאוכל! לכל המטעמים שניקול הכינה לארוחה המפסקת ולארוחה הפותחת. כי את האוכל של כיפור פשוט תמיד זוכרים בפה גם שנים אחרי….ואת המרק חרירה אני זוכרת כל כך! מאז ועד היום אין כיפור בלי המרק הזה שמכיל בתוכו ארוחה שלמה! המרק הכי טעים שיש ומבחינתי בכל שנה הוא פותח את עונת המרקים של החורף הקרוב…אז תודה למשפחת הדרי על האירוח והזכרונות והנה המרק שאתם צריכים לכיפור:

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • בצל חתוך
  • כוס עדשים ירוקות שטופות היטב
  • קופסת שימורים של גרגירי חומוס
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
  • חצי צרור כוסברה קצוץ
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 2 עלי סלרי קצוצים
  • 3 עגבניות מגורדות
  • 2 שיני שום
  • מלח, פלפל
  • כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חופן אטריות
  • כך קרונפלור
  • מיץ לימון

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

  1. בסיר נחמם שמן, נוסיף את הבצל ואת התבלינים ונערבב הכל.
  2. נוסיף את הסלרי, העגבניות, שום שנכתוב, את העדשים והחומוס, ירוקים, ומים עד לגובה של 2 ס״מ מעל הירקות. נסגור ונביא לרתיחה.
  3. ננמיך את האש ונבשל 40 דקות עד שעה.
  4. נפתח את הסיר, נערבב ונתקן טעמים.
  5. נוסיף חצי כוס מים שמעורבבים עם קרונפלור שיסמיך את כל המרק, חופן אטריות והמון מיץ לימון. נבשל עוד רבע שעה וזהו זה מוכן! 
  • ניתן להוסיף בשר אם אתם מעוניינים בכך
  • ניתן להוסיף תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מיכל

נשמע אש! איזה בשר מומלץ להוסיף?

יגאל

היה טעים מאוד

Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן