אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לבורקס במילוי תפוח אדמה ופטריות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית בינונית - גדולה

שיתוף המתכון

איך שמגיעה שבת האווירה המשפחתית עוטפת אותי. אני כל כך אוהבת את התחושה הזאת כשיום שישי בשעה ארבע בערך מגיע, אחרי כל ההכנות והסידורים והבישולים והנקיונות – יש זמן רק למשפחה. זמן לשקוע קצת ביחד מהשבוע המטורף. לכבוד השבת, הנה מאפה מהמם שמתאים במדויק לשולחן של כולם, טבעוני, קל להכנה וטעים ממש! הבצל והפטריות נותנים פה את כל הטעם אז אל תוותרו עליהם!

מרכיבים:

  • 300 גרם בצק פילאס מופשר על פי הוראות היצרן
  • בצל אחד
  • סלסלת פטריות
  • 4 תפוחי אדמה
  • שתי שיני שום כתושות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית סילאן
  • שומשום

אופן הכנה:

1. נתחיל מלבשל את תפוחי האדמה בקליפתם ובמים עד לריכוך מוחלט. נקלף את הקליפה לאחר הבישול ונמעך לפירה חלק

2. נקצוץ את הפטריות ואת הבצל. נחמם במחבת 2 כפות שמן ונטגן את הבצל עד להזהבה. נוסיף את התבלינים ונמשיך לטגן רק עד שהפטריות שינו את צבען. נסיר מהאש ונצנן

3. בתבנית פיירקס נניח בצק פילאס שחתכנו בגודל התבנית. מלמעלה נשטח את המלית ונוסיף עוד בצק פילאס שיסגור הכל מלמעלה.

4. נערבב סילאן עם מעט מים ונמרח על הבצק. נפזר שומשום ונחתוך לחתיכות בגוגל הרצוי לפני האפייה

5. אל התנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום תחתון נכניס את המאפה וניתן לו 20 דקות אפייה רק מלמטה. אחרי 20 דקות נעביר את החום לטורבו ונמשיך באפייה עד שהמאפה זהוב וקריספי

 

* אפשר להחליף את הסילאן בביצה אם לא רוצים מאפה טבעוני

* אפשר להחליף את הפטריות במשהו אחר או לוותר עליהן

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

פסטייה מרוקאית

סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן