אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לבורקס במילוי תפוח אדמה ופטריות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית בינונית - גדולה

שיתוף המתכון

איך שמגיעה שבת האווירה המשפחתית עוטפת אותי. אני כל כך אוהבת את התחושה הזאת כשיום שישי בשעה ארבע בערך מגיע, אחרי כל ההכנות והסידורים והבישולים והנקיונות – יש זמן רק למשפחה. זמן לשקוע קצת ביחד מהשבוע המטורף. לכבוד השבת, הנה מאפה מהמם שמתאים במדויק לשולחן של כולם, טבעוני, קל להכנה וטעים ממש! הבצל והפטריות נותנים פה את כל הטעם אז אל תוותרו עליהם!

מרכיבים:

  • 300 גרם בצק פילאס מופשר על פי הוראות היצרן
  • בצל אחד
  • סלסלת פטריות
  • 4 תפוחי אדמה
  • שתי שיני שום כתושות
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית סילאן
  • שומשום

אופן הכנה:

1. נתחיל מלבשל את תפוחי האדמה בקליפתם ובמים עד לריכוך מוחלט. נקלף את הקליפה לאחר הבישול ונמעך לפירה חלק

2. נקצוץ את הפטריות ואת הבצל. נחמם במחבת 2 כפות שמן ונטגן את הבצל עד להזהבה. נוסיף את התבלינים ונמשיך לטגן רק עד שהפטריות שינו את צבען. נסיר מהאש ונצנן

3. בתבנית פיירקס נניח בצק פילאס שחתכנו בגודל התבנית. מלמעלה נשטח את המלית ונוסיף עוד בצק פילאס שיסגור הכל מלמעלה.

4. נערבב סילאן עם מעט מים ונמרח על הבצק. נפזר שומשום ונחתוך לחתיכות בגוגל הרצוי לפני האפייה

5. אל התנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום תחתון נכניס את המאפה וניתן לו 20 דקות אפייה רק מלמטה. אחרי 20 דקות נעביר את החום לטורבו ונמשיך באפייה עד שהמאפה זהוב וקריספי

 

* אפשר להחליף את הסילאן בביצה אם לא רוצים מאפה טבעוני

* אפשר להחליף את הפטריות במשהו אחר או לוותר עליהן

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 1

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

עוף בדבש בתבנית אחת

זה המתכון שאתם חייבים בשולחן החג שלכם! העוף יוצא עסיסי מאוד, אני השתמשתי בפרגיות עם

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן