1. נתחיל מלבשל את תפוחי האדמה בקליפתם ובמים עד לריכוך מוחלט. נקלף את הקליפה לאחר הבישול ונמעך לפירה חלק
2. נקצוץ את הפטריות ואת הבצל. נחמם במחבת 2 כפות שמן ונטגן את הבצל עד להזהבה. נוסיף את התבלינים ונמשיך לטגן רק עד שהפטריות שינו את צבען. נסיר מהאש ונצנן
3. בתבנית פיירקס נניח בצק פילאס שחתכנו בגודל התבנית. מלמעלה נשטח את המלית ונוסיף עוד בצק פילאס שיסגור הכל מלמעלה.
4. נערבב סילאן עם מעט מים ונמרח על הבצק. נפזר שומשום ונחתוך לחתיכות בגוגל הרצוי לפני האפייה
5. אל התנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום תחתון נכניס את המאפה וניתן לו 20 דקות אפייה רק מלמטה. אחרי 20 דקות נעביר את החום לטורבו ונמשיך באפייה עד שהמאפה זהוב וקריספי
* אפשר להחליף את הסילאן בביצה אם לא רוצים מאפה טבעוני
* אפשר להחליף את הפטריות במשהו אחר או לוותר עליהן