אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון למגולגלות תמרים מדויקות

האמת, שאני מתחברת לבישולים ולאוכל הרבה יותר מאשר לקינוחים. אבל יש קינוחים כאלו נצחיים, שתמיד אפשר להתענג מהם במיוחד כשהם קלים קלילים ופשוטים להכנה. יום שבת, קפה של בוקר והעוגיות האלו בצד, מושלם!

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק העוגיות

  • 3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה בגודל לארג’
  • 4\1 כוס שמן (50 מ"ל)
  • 4\1 כוס חלב \ מים (60 מ"ל)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 שקיות סוכר וניל

למילוי:

  • ממרח תמרים
  • אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
  • ממרח שוקולד
  • קינמון

שלבי הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו גיטרה\ בקערה גדולה ומתחילים ללוש עד להיווצרות תערובת פירורית. עוצרים את המיקסר ויוצרים מכל הפירורים גוש בצק אחיד וחלק.
  2. מניחים את הבצק בתוך נייר נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק, ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.
  4. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי סנטימטר.
  5. מורחים על עלה הבצק המרודד ממרח תמרים, ומפזרים אגוזי מלך במידה ואוהבים.
  6. בעדינות רבה מרימים את דפנות הבצק ומתחילים לגלגל עד להיווצרות נחש ארוך.
  7. מניחים את הנחש בתבנית אפייה. מומלץ לחרוץ חריצים קטנים בבצק לפני הכניסה לתנור אך לא לחתוך עד הסוף. בצורה הזאת נוכל לאפות את הרצועה כולה ולאחר כמן להפריד את העוגיות
  8. אופים את העוגיות ב180 מעלות למשך 20-30 דקות או עד שהן זהובות. מוציאים מהתנור, חותכים ומצננים.
* אפשר לוותר על האגוזים

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (1)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן