אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון למגולגלות תמרים מדויקות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

30 עוגיות

שיתוף המתכון

האמת, שאני מתחברת לבישולים ולאוכל הרבה יותר מאשר לקינוחים. אבל יש קינוחים כאלו נצחיים, שתמיד אפשר להתענג מהם במיוחד כשהם קלים קלילים ופשוטים להכנה. יום שבת, קפה של בוקר והעוגיות האלו בצד, מושלם!

מרכיבים:

לבצק העוגיות

  • 3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 ביצה בגודל לארג’
  • 4\1 כוס שמן (50 מ”ל)
  • 4\1 כוס חלב \ מים (60 מ”ל)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 שקיות סוכר וניל

למילוי:

  • ממרח תמרים
  • אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)
  • ממרח שוקולד
  • קינמון

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו גיטרה\ בקערה גדולה ומתחילים ללוש עד להיווצרות תערובת פירורית. עוצרים את המיקסר ויוצרים מכל הפירורים גוש בצק אחיד וחלק.
  2. מניחים את הבצק בתוך נייר נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. אחרי חצי שעה מוציאים את הבצק, ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.
  4. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל חלק למלבן בעובי חצי סנטימטר.
  5. מורחים על עלה הבצק המרודד ממרח תמרים, ומפזרים אגוזי מלך במידה ואוהבים.
  6. בעדינות רבה מרימים את דפנות הבצק ומתחילים לגלגל עד להיווצרות נחש ארוך.
  7. מניחים את הנחש בתבנית אפייה. מומלץ לחרוץ חריצים קטנים בבצק לפני הכניסה לתנור אך לא לחתוך עד הסוף. בצורה הזאת נוכל לאפות את הרצועה כולה ולאחר כמן להפריד את העוגיות
  8. אופים את העוגיות ב180 מעלות למשך 20-30 דקות או עד שהן זהובות. מוציאים מהתנור, חותכים ומצננים.

* אפשר לוותר על האגוזים

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן