אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
קבב חלבי

מתכון לקבב חלבי – קבב ברוטב עגבניות עטוף בבצק

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

אחת מהמנות הכי מיוחדות ומרשימות שיש! קבב עם מלא טעם שמתבשל בתוך רוטב עגבניות ואת הכל עוטף בצק דקיק וטעים…המנה הזו מגיעה מהמטבח הסורי ויש לה המון גרסאות. אני הכנתי בהשראתה את המנה עם התבלינים שמדויקים לחיך הישראלי וכמובן כמה שיותר קלה להכנה

מרכיבים:

לקבב

  • חצי קילו בשר
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי בצל לבן
  • כפית כמון
  • כפית בהרט
  • חצי כפית קינמון
  • כפית ראס אל חנות
  • מלח, פלפל

לרוטב

  • שתי שיני שום
  • 3 עגבניות חתוכות
  • פפריקה מתוקה
  • חצי בצל חתוך גס
  • מלח – לפי הטעם
  • פלפל – לפי הטעם
  • כף סוכר
  • 2 כפות רסק עגבניות

לבצק

  • חצי קילו קמח
  • כף שמרים מחוקה
  • כף סוכר מחוקה
  • כוס וחצי מים
  • חצי כף מלח

אופן הכנה:

  1. במעבד מזון \ בנינג’ה נטחן את הפטרוזיליה והבצל יחד עבור הקבב. אפשר גם לקצוץ דק על קרש. נכניס לקערה את הבשר הטחון, הפטרוזיליה, הבצל והתבלינים ונערבב הכל היטב. נכסה ונניח בצד
  2. אל מיקסר עם וו לישה נכניס את כל חומרי הבצק מלבד המלח ונתחיל ללוש עד להיווצרות בצק רך. נוסיף את המלח אחרי לישה קצרה ונמשיך ללוש עוד 5 דק’ לפחות. נעביר את הבצק לקערה משומנת ונכסה עד להכפלת הנפח
  3. בסיר נחמם מעט שמן ונתחיל ליצור קבבים. נתחיל לטגן את הקבב משני הצדדים ונוציא לצלחת בצד.
  4. אל אותו הסיר בו טיגנו את הקבבים נכניס בצל, עגבניות, תבלינים, רסק וחצי כוס מים. נסגור ונביא לרתיחה. נכניס אל הסיר את הקבב, נכסה ונבשל 12-15 דק’
  5. נסיר את הסיר מהאש ונצנן מעט
  6. נוריד את הנפח מהבצק שלנו ונתחיל לרדד אותו על משטח עבודה. נפרוס את הבצק מעל הסיר ונהדק ממש טוב לסיר, נסיר את שולי הבצק המיותרים ונכניס לאפייה בתנור שחומם ל180 מעלות בטורבו רק עד שהבצק משחים, משהו כמו 15-20 דק’ ולא יותר
  7. נגיש מיד. מומלץ עם טחינה בצד!

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
חדוה

היי אני רוצה להכין את המנה של הקבב ליום שישי , שאלתי איזה גודל של מחבת מתאים למנה?

אני

האמת שנכנסתי למתכון כי לא הבנתי איך יכול להיות קבב חלבי ורק אחרי כמה דקות הבנתי שמדובר בעדה החלבית חחח…
אולי רק אני התבלבלתי ותהיתי
ואולי כדאי לנקד את האות ב בדגש ?!…
חוץ מזה שכל מה שאת מכינה ומעלה נראה מושלם, ותודה על המתכונים🩷

המתכונים האחרונים בבלוג

קרפ כמו בדוכנים

יש מישהו שיכול לעבור ליד ריח קרפ בדוכן ולא לעצור? ריח ממכר שפשוט עושה חשק

כדורי פירה ותירס

כדורים של אושר במילוי פירה תירס וגבינת מוצרלה! הילדים הולכים לעוף על זה, אפשר גם

דג וניוקי בטאבון

שילוב מנצח! ניוקי עם ירקות קלויים ופילה דג שמכינים בטאבון. אחד הדברים הכי טעימים שתוכלו

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן