אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
פיצה ביתית

מתכון לפיצה ביתית של פעם

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית תנור

שיתוף המתכון

כשהייתי קטנה אמא שלי היתה מכינה לי את הפיצה הזאת קבוע! פיצה שמנמנה בתבנית אחת שמכינים בקלות ועם בצק בהתפחה של 40 דקות בלבד! כשגדלתי גיליתי שמלא בתים גדלו עם הפיצה הזו שבאמת יש לה טעם מיוחד של בית וזכרונות ילדות והיא באה בול לפני פסח. דרך מושלמת לחיסול החמץ! ובכלל לכל ערב בשבוע. גם אצלכם היו מכינים כזו פיצה?

 

מרכיבים:

  • קילו קמח, עדיף קמח לחם / חלה. גם לבן עובד מצוין
  • 2 כפות שמרים
  • רבע כוס שמן זית
  • כף סוכר
  • כף מלח
  • 2.5 כוסות מים פושרים
  • לרוטב:

  • 1 רסק
  • חצי כוס מים
  • כפית תבלין אורגנו
  • כפית פפריקה
  • כפית שום כתוש
  • כפית בזיליקום יבש (לא חובה)
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • גבינה צהובה
  • תוספות שאוהבים

אופן הכנה:

  1. אל קערה קטנה נכניס את השמרים ביחד עם חצי כוס מים פושרים ונערבב. נניח בצד למנוחה של עשר דקות
  2. אל קערה גדולה \ במיקסר נכניס קמח מנופה ונוסיף שמן זית, סוכר, ואת השמרים אחרי שהם נחו כמה דקות. נערבב היטב ונוסיף 2 כוסות מים בהדרגה תוך כדי לישה עד שנוצר בצק נעים למגע, נוסיף את המלח ונלוש עוד כמה דקות
  3. נשמן את הקערה, נכסה את הבצק וניתן לו לתפוח 40-50 דק’
  4. נוציא את האוויר מהבצק ונעביר אותו לתבנית תנור עם נייר אפייה ששימנו במעט שמן זית. נמתח עם הידיים את הבצק על כל התבנית (אם הבצק עבה לכם מדי העבירו חלק לתבנית נוספת)
  5. בקערה נערבב את כל חומרי הרוטב ונמרח על הבצק. נעביר את הבצק לחצי אפייה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות בטורבו. אחרי 10 דק’ נוציא את הבצק, נפזר גבינה ותוספות ונאפה עד 20-25 דק’ עד שהפיצה מוכנה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן