אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לעוגת חצילים בשר ואורז חגיגית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

סיר / תבנית בקוטר 25 ס״מ

שיתוף המתכון

המנה הזו תרשים את כל מי שיושב סביב השולחן ותגרום לו להגיד וואו כשתחתכו אותה. בשר ואורז עטופים בחצילים – טעימה ברמה אחרת! בול לערב חג פסח או לשבת מיוחדת

מרכיבים:

  • 700 גרם בשר טחון
  • כוס אורז פרסי ששטפנו במים קרים
  • רבע כוס צנוברים
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל
  • 2 קופסאות רסק קטנות
  • כוס וחצי מים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית בהרט
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית ראס אל חנות
  • שתי שיני שום כתושות / כפית שום כתוש
  • רבע כפית כמון
  • 4 חצילים מוארכים
  • רבע כוס שמן לשימון החצילים

אופן הכנה:

1. נחתוך את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס״מ. נניח בתבנית עם נייר אפייה ונשמן את החצילים משני הצדדים. נפזר מעט מלח ונאפה ב200 מעלות. במהלך האפייה נהפוך את החצילים עד שהם זהובים ורכים.

2. נחתוך את הבצל דק. נחמם שמן במחבת ונטגן את הבצל עד להזהבה. נוסיף את הבשר הטחון ונטגן עד שהוא משנה את צבעו

3. נוסיף את התבלינים, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה, אורז, צנוברים, רסק וכוס וחצי מים.נביא את הכל לרתיחה, נסגור וננמיך את האש

4. אחרי בישול של עשרים דקות נבדוק שהאורז מוכן, נוריד את המילוי מהאש ונצנן אותו מעט

5. ניקח סיר או תבנית לא גדולים מדי, בערך בקוטר 20-25 ונשמן את הכלי מעט. נסדר את החצילים בתחתית כך שהם יהיו חופפים זה לזה ויעמדו לאורך הסיר עד שהם יקיפו את כולו. ננסה שלא יהיו רווחים בין החצילים.

6. נניח בתוך החצילים מהמילוי שלנו ונסגור בעוד כמה פרוסות חצילים מלמעלה כך שהכל יהיו אטום כמה שניתן. נכסה ונאפה בתנור ב180 מעלות למשך רבע שעה

7. נסיר את המכסה ונבשל עוד 5 דקות

8. נפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ונגיש

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן