המנה הזו תרשים את כל מי שיושב סביב השולחן ותגרום לו להגיד וואו כשתחתכו אותה. בשר ואורז עטופים בחצילים – טעימה ברמה אחרת! בול לערב חג פסח או לשבת מיוחדת
קרפ כמו בדוכנים
יש מישהו שיכול לעבור ליד ריח קרפ בדוכן ולא לעצור? ריח ממכר שפשוט עושה חשק
משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג
המנה הזו תרשים את כל מי שיושב סביב השולחן ותגרום לו להגיד וואו כשתחתכו אותה. בשר ואורז עטופים בחצילים – טעימה ברמה אחרת! בול לערב חג פסח או לשבת מיוחדת
1. נחתוך את החצילים לאורכם לפרוסות בעובי 1 ס״מ. נניח בתבנית עם נייר אפייה ונשמן את החצילים משני הצדדים. נפזר מעט מלח ונאפה ב200 מעלות. במהלך האפייה נהפוך את החצילים עד שהם זהובים ורכים.
2. נחתוך את הבצל דק. נחמם שמן במחבת ונטגן את הבצל עד להזהבה. נוסיף את הבשר הטחון ונטגן עד שהוא משנה את צבעו
3. נוסיף את התבלינים, חצי צרור פטרוזיליה קצוצה, אורז, צנוברים, רסק וכוס וחצי מים.נביא את הכל לרתיחה, נסגור וננמיך את האש
4. אחרי בישול של עשרים דקות נבדוק שהאורז מוכן, נוריד את המילוי מהאש ונצנן אותו מעט
5. ניקח סיר או תבנית לא גדולים מדי, בערך בקוטר 20-25 ונשמן את הכלי מעט. נסדר את החצילים בתחתית כך שהם יהיו חופפים זה לזה ויעמדו לאורך הסיר עד שהם יקיפו את כולו. ננסה שלא יהיו רווחים בין החצילים.
6. נניח בתוך החצילים מהמילוי שלנו ונסגור בעוד כמה פרוסות חצילים מלמעלה כך שהכל יהיו אטום כמה שניתן. נכסה ונאפה בתנור ב180 מעלות למשך רבע שעה
7. נסיר את המכסה ונבשל עוד 5 דקות
8. נפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ונגיש
יש מישהו שיכול לעבור ליד ריח קרפ בדוכן ולא לעצור? ריח ממכר שפשוט עושה חשק
כדורים של אושר במילוי פירה תירס וגבינת מוצרלה! הילדים הולכים לעוף על זה, אפשר גם
שילוב מנצח! ניוקי עם ירקות קלויים ופילה דג שמכינים בטאבון. אחד הדברים הכי טעימים שתוכלו
רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים
תודה על מתכון נפלא! עשיתי כבר פעם אחת ויצא מעולה!!! שאלה: האם אפשרי להכין החצילים והמילוי יום לפני, להרכיב ולשים במקרר, ולמחרת לאפות בתנור? והאם אפשרי פחות אורז? שהבשר יהיה יותר דומיננטי?