אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לקציצות של בית עם תפוחי אדמה ואפונה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

25 קציצות

שיתוף המתכון

בשעה טובה עברנו לבית חדש, והמתכון הראשון שרציתי להכין בו הוא סיר הכי ביתי ומנחם. קציצות רכות עם תפוחי אדמה ואפונה ברוטב אדום עשיר. זה סיר שכולם יאהבו, והילדים יטרפו בטוח. הוא קל להכנה. לחיי התחלות חדשות!

מרכיבים:

  • קילו בשר טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • רבע כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 תפוח אדמה מגורר וסחוט מנוזלים
  • 2 שיני שום
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית ראס אל חנות
  • חצי כפית בהרט
  • מלח, פלפל

לרוטב

  • 1 בצל
  • רסק קטן
  • חצי פחית רוטב עגבניות – 200 מ”ל
  • 2 שיני שום
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 6-7 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לריבועים
  • חצי כפית פפריקה אדומה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • חצי כפית בהרט
  • חצי כפית כורכום
  • כף סילאן
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

  1. בקערה נערבב בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, תפוח אדמה, שום, תבלינים, פירורי לחם וביצים. נלוש הכל טוב ממש עד לאיחוד של הכל וניתן לתערובת לנוח חצי שעה במקרר.
  2. נתחיל ליצור קציצות עגולות ונניח בצד. נצפה כל קציצה במעט קמח, ננער מעודפי הקמח ונטגן משני הצדדים את הקציצות. נוציא את הקציצות לקערה בצד
  3. באותו הסיר נטגן בצל קצוץ ונוסיף רסק, רוטב עגבניות, תבלינים, שום כתוש, סילאן וכוס וחצי מים. נוסיף אפונה ותפוחי אדמה
  4. נביא את הרוטב לרתיחה, נסגור ונבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט. נוסיף את הקציצות לרוטב ונבשל אותן לפחות שעה. מדי פעם נפתח את הסיר ונדאג שכל הקציצות יצופו ברוטב. נתקן תיבול ואם צריך נוסיף עוד מים. חשוב לתת לקציצות זמן ברוטב כדי שהן יספגו את כל הטעמים היטב
  • מומלץ להגיש עם אורז
  • אפשר להחליף את האפונה בשעועית או לוותר עליה
  • אפשר לוותר על טיגון הקציצות אבל זה בהחלט מעשיר את התבשיל

שיתוף המתכון

5 1 vote
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
נועם

האם מדובר בבשר בקר טחון?

אמיר

הכנתי את ה מסה לקציצות אחד לאחד לפי הכמויות שכתבת ובערבוב הבשר נדבק לידיים בלישה . הוספתי כף וקצת שמן ועדיין זה קורה

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן