מאפה רך וטעים עם צורה מיוחדת שתכינו לשבועות או סתם לבראנץ של שבת. הכי טעים שיש ובא בול עם הכל
פטריות ממולאות בשר ברוטב
אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם
משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג
מאפה רך וטעים עם צורה מיוחדת שתכינו לשבועות או סתם לבראנץ של שבת. הכי טעים שיש ובא בול עם הכל
לבצק
500 גרם קמח לבן
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1 ביצה
רבע כוס שמן זית
כוס וחצי מים פושרים
חצי כף מלח
למילוי:
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
10-12 עלי בזיליקום קצוצים
4 שיני שום כתושות
חצי כף מלח גס
חצי כוס שמן זית
150-200 גרם גבינת מוצרלה / צהובה מגורדת
1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס את חומרי הבצק מלבד המלח. את המים נוסיף בהדרגה כדי לוודא שיש צורך בכל הכמות. אחרי שמרכיבי הבצק התאחדו נוסיף את המלח ונלוש עוד 5 דקות לפחות עד לקבלת בצק רך שנפרד מדפנות הקערה.
2. נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה בניילון ונתפיח שעה
3. נוציא את האוויר מהבצק ונחלק ל4 חלקים שווים. נקמח מעט את משטח העבודה ונתחיל לרדד כל חלק למלבן דק
4. בקערה נערבב את מרכיבי המילוי מלבד הגבינה. על חצי מהמלבן נמרח מהמילוי ונפזר גבינה. את החצי השני נחתוך לרצועות בעזרת גלגלת או סכין. נתחיל לגלגל כל חלק לנחש ארוך תוך כדי הידוק. נחתוך כל רצועה למאפים קטנים באורך 5 ס״מ.
6. נעביר את המאפים לתבנית ונמרח מעל עוד מתערובת עשבי התיבול. נתפיח עוד 20 דקות
7. נכניס לאפייה בתנור על 180 מעלות בחום עליון תחתון, למשך 30 דקות עד להזהבה
* אפשר ללוש את הבצק באופן ידני
* מומלץ לפזר פרמזן אחרי האפייה
אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם
אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים
אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!
רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים