אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
חצילים במילוי גבינות

מתכון לגלילות חצילים במילוי גבינות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 גלילות חצילים

שיתוף המתכון

אני מאוהבת בשילוב של חצילים, גבינות ועגבניות. בעיניי המנה הזו פשוט מושלמת לערב חג שבועות ובכלל לארוחת ערב קלילה ונטולת גלוטן. היא קלה להכנה והטעם פשוט וואו! ככה תכינו גלילות חצילים במילוי גבינות על רוטב אדום

מרכיבים:

  • 3-4 חצילים מוארכים
  • שמן זית
  • מלח גס

לרוטב

  • 10-15 עגבניות שרי
  • 2 שיני שום טרי כתושות
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית צ’ילי גרוס
  • קופסת רסק קטנה
  • כוס מים
  • מלח, פלפל

    למלית גבינות

  • 100 גרם מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם בולגרית
  • 3 כפות גדושות גבינת שמנת
  • חצי גליל “פרומעז”

להגשה:

  • עלי בזיליקום טרי
  • מוצרלה מגורדת

אופן הכנה:

  1. נחתוך את החצילים לפרוסות לאורך החציל, ננגב מעודפי הנוזלים, ונניח בתבנית עם נייר אפייה. נמרח שמן זית מעל ונפזר מלח גס. נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל200 מעלות בטורבו למשך 15 דקות עד שהחציל זהוב וניתן לגלגל אותו. אין צורך שהחציל יהיה ממש מוכן כי הוא נכנס לתנור פעם נוספת
  2. נכין את מלית הגבינות שלנו. חשוב לומר כי אפשר לשחק עם כמות המלית ולשנות את הרכב הגבינות לכל גבינה שאתם אוהבים
  3. נוציא את החציל מהתנור, נצנן מעט. נניח כף מלית בכל קצה חציל ונגלגל. נניח בצד
  4. במחבת נחמם 2-3 כפות שמן זית. נחתוך את עגבניות השרי ונוסיף למחבת החמה.ניתן לעגבניות להוציא את כל הנוזלים שלהן כמה דקות. נוסיף שום, תבלינים, רסק ומים. נתקן תיבול ונביא לרתיחה. נסיר את הרוטב מהאש לאחר שהוא הצטמצם מעט.
  5. נעביר את הרוטב לתבנית מתאימה לתנור ונסדר מעל את גלילות החצילים.
  6. נכניס לתנור את החצילים ונאפה חצי שעה. נוציא ונפזר מלמעלה גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום טריים
  7. נכניס לאפייה נוספת בתנור החם למשך 20 דקות או עד שהגבינה נמסה והחצילים זהובים
  • ניתן להכין את המנה מבעוד מועד ולחכות עם האפייה השנייה לפני ההגשה
  • המנה נשמרת במקרר עד 5 ימים
  • ניתן לשנות את הרכב וסוג הגבינות במלית
  • ניתן להשתמש ברוטב עגבניות מוכן

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן