אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לחלה במילוי שוקולד

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

2 חלות גדולות / 3 חלות בינוניות

שיתוף המתכון

לפני כמה שבועות לא הספקתי להכין כמעט כלום.היתי צריכה להחליט אם להכין חלות או קינוח, אז הכנתי בצק לחלות, לקחתי חלק ממנו, מרחתי בשוקולד והכנתי חלה מתוקה ושוקולדית בטירוף! המתכון לבצק חלה שלי תמיד מצליח, הוא בלי ביצים והוא קל להכנה!

 

מרכיבים:

  • חצי קילו קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • קבע כוס שמן
  • 1.5-2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף דבש
  • כפית מלח
  • שוקולד למריחה למילוי
  • שוקולד צ׳יפס
  • פירורי עוגיות

אופן הכנה:

  1. לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים, שמן, מים, סוכר ודבש (ללא המלח עדיין).
  2. מתחילים ללוש עד להיווצרות בצק, ומוסיפים את המלח אחרי שהחומרים התערבבו. את הבצק אפשר כמובן להכין גם ביד ללא המיקסר, אך הפעולה תיקח קצת יותר זמן. כמו שאמרתי בשאר מתכוני האפייה, לבצק יש אופי משלו. כל בצק תלוי בטמפרטורה ובעוד מדדים ולכן כמויות המים והשמן אינן מדויקות. תחושו אותו ולאט לאט תדעו מה צריך להוסיף בהדרגה.
  3. אחרי שהבצק הופך מגובש וחלק, ושהוא עבר לישה של 7 דקות במיקסר לפחות או לישה של עשר דקות בידיים, מכסים אותו ומניחים במקום חמים למשך שעה לפחות או עד שמכפיל את נפחו.
  4. מוציאים את הבצק מההתפחה ומהקערה ומוציאים לו את האוויר.
  5. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים/שניים תלוי בכמה חלות תרצו. כל אחד מהחלקים מחלקים לארבעה כדורים. ומתחילים ליצור את הצמה: כדי ליצור נפח בחלה, מומלץ לרדד כל חלק לעלה דק וממנו ליצור את הנחש. הפעולה הזאת גורמת לבועות אוויר גדולות יותר באפייה ולאווריריות החלה.
  6. נרדד כל חלק, נמרח בשוקולד, נפזר שוקולד ציפס. נהדק ונגלגל
  7. ניצור חלה משלוש או ארבע רצועות (פירוט ליצירת החלה נמצא בסטורי שלי)
  8. נניח להתפחה של 20 דקות. נמרח מים על החלה, נפזר מעל עוד שוקולד ציפס ופירורי עוגיות ונאפה ב180 מעלות בטורבו עד להזהבה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן