אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לבעבע בתמר

עוגיות התמרים האלו הן זיכרון לכל מי שגדל בבית עיראקי! נכנסתי למטבח, הוצאתי את הכלי היפה של סבתא ננה ז״ל, סבתא רבה שלי מהארון, והכנתי בעבע בתמר מושלמות. עוגית תמרים קצת פריכה, קצת רכה ומלאה בטעם. אם אתם לא מכירים אתם חייבים לנסות!

שיתוף המתכון

מרכיבים

לבצק

  • חצי קילו קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ביצה
  • 1 ורבע כוס מים פושרים
  • שליש כוס שמן
  • כפית חוויאג׳ לאפייה (לא חובה אבל מומלץ מאוד)
  • רבע כפית מלח

למילוי

  • חבילת תמרים בואקום

שלבי הכנה

  1. אל קערה נכניס את כל מצרכי הבצק. נתחיל ללוש עד להיווצרות בצק שמרים רך, נכסה ונתפיח במשך שעה
  2. במקביל בידיים רטובות ניצור כדורים קטנים מחבילה אחת של תמרים בואקום
  3. נוציא את האויר מהבצק ונקרוץ כדורים קטנים. נשטח את הבצק על היד או על משטח עבודה, נשטח מעט את כדור התמרים ונכניס בפנים. נסגור את הבצק מסביב, ונשטח את העוגיה כך שכל התמרים יגיעו גם לפינות.
  4. נעביר את העוגיות לתבנית עם נייר אפייה ונמרח במים, נפזר שומשום ונחורר עם מזלג כדי שהעוגיות לא יתנפחו מדי באפייה
  5. נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20 דק. אם במהלך האפייה העוגיות מתרוממות נשטח אותן עם תרבד.
 

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
ענת

לא ברור מהמתכון מה מצרכי הבצק ומה המילוי….

Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן