אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לבעבע בתמר

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20-25 עוגיות

שיתוף המתכון

עוגיות התמרים האלו הן זיכרון לכל מי שגדל בבית עיראקי! נכנסתי למטבח, הוצאתי את הכלי היפה של סבתא ננה ז״ל, סבתא רבה שלי מהארון, והכנתי בעבע בתמר מושלמות. עוגית תמרים קצת פריכה, קצת רכה ומלאה בטעם. אם אתם לא מכירים אתם חייבים לנסות!

מרכיבים:

לבצק

  • חצי קילו קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ביצה
  • 1 ורבע כוס מים פושרים
  • שליש כוס שמן
  • כפית חוויאג׳ לאפייה (לא חובה אבל מומלץ מאוד)
  • רבע כפית מלח

למילוי

  • חבילת תמרים בואקום

אופן הכנה:

  1. אל קערה נכניס את כל מצרכי הבצק. נתחיל ללוש עד להיווצרות בצק שמרים רך, נכסה ונתפיח במשך שעה
  2. במקביל בידיים רטובות ניצור כדורים קטנים מחבילה אחת של תמרים בואקום
  3. נוציא את האויר מהבצק ונקרוץ כדורים קטנים. נשטח את הבצק על היד או על משטח עבודה, נשטח מעט את כדור התמרים ונכניס בפנים. נסגור את הבצק מסביב, ונשטח את העוגיה כך שכל התמרים יגיעו גם לפינות.
  4. נעביר את העוגיות לתבנית עם נייר אפייה ונמרח במים, נפזר שומשום ונחורר עם מזלג כדי שהעוגיות לא יתנפחו מדי באפייה
  5. נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20 דק. אם במהלך האפייה העוגיות מתרוממות נשטח אותן עם תרבד.

 

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
ענת

לא ברור מהמתכון מה מצרכי הבצק ומה המילוי….

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן