אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
פתיתים וקציצות

מתכון לקציצות ופתיתים בסיר אחד

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

25 קציצות

שיתוף המתכון

הילדים יוצאים לחופש הגדול וזאת סיבה מצוינת לסירים קלים להכנה, טעימים מאוד וכאלו שלא יימאס להם מהם! לדעתי, אחד הסירים המושלמים הוא זה: קציצות קטנטנות עם פתיתים ברוטב אדום. הילדים פשוט ייטרפו אותו. המתכון המלא ממש פה

מרכיבים:

  • חצי קילו בשר טחון
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית תבלין ראס אל חנות
  • כפית שום כתוש
  • רבע כוס פירורי לחם
  • רבע כפית אבקת סודה לשתייה (לריכוך הקציצות)
  • ביצה
  • רבע צרור כוסברה \ פטרוזיליה (לא חובה)

    לרוטב

  • בצל קצוץ
  • פחית עגבניות מרוסקות (400 מ”ל)
  • קופסת רסק קטנה
  • כף סילאן
  • 2.5 כוסות מים
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית מלח (אפשר עוד לפי הטעם)
  • כפית שום כתוש
  • 2 כוסות פתיתים

 

 

 

אופן הכנה:

  1. נערבב את כל חומרי הקציצות בקערה ונניח בצד. חשוב ללוש את תערובת הבשר בערך 5 דקות כדי שכל החומרים יתגבשו טוב
  2. בסיר רחב נחמם 2 כפות שמן ונוסיף את הבצל. נוסיף פפריקה, מלח ושום. נטגן מעט עד שהבצל נעשה שקוף
  3. נוסיף עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, סילאן ומים. נסגור במכסה, ונביא לרתיחה. ננמיך את האש
  4. בידיים מעט רטובות ניצור קציצות קטנטנות ונכניס אותן לרוטב. ננער את הסיר כך שהרוטב יכסה את כל הקציצות. נסגור במכסה ונבשל את הקציצות חצי שעה לפחות ברוטב
  5. נוסיף את הפתיתים, נערבב היטב בתוך הרוטב ונסגור. נבשל 10-15 דק’ בלבד תוך ערבוב מתמיד על אש נמוכה כדי שהפתיתים לא יידבקו לתחתית
  • מומלץ להגיש מיד
  • אם אתם שומרים את הסיר במקרר, מומלץ ביום למחרת להוסיף מעט מים ולחמם מכיוון שהפתיתים נוטים לספוג את כל הרוטב

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 1

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן