אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לשושני גביניות ודובדבנים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

המאפה שלכם לשבת! שושני גביניות בטעם של גביניות במאפייה בתוספת דובדבנים טריים! הכי טעים ורך שתכינו ובהרבה פחות זמן ממה שלוקח להכין גביניות רגילות. בגלל צורת השבלולים העבודה הרבה יותר קלה ונוחה והטעם מושלם

מרכיבים:

  • חצי קילו קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 80 גרם חמאה בטמפ׳ החדר
  • כוס חלב בטמפ׳ החדר
  • 2 ביצים בטמפ׳ החדר
  • 4\1 כוס סוכר
  • רבע כפית מלח

למילוי

  • 250 גרם גבינת ‘טוב טעם’
  • כף קרונפלור
  • 1 שקית סוכר וניל
  • שלוש כפות סוכר
  • כף פודינג וניל
  • 1 ביצה
  • 15-10 דובדבנים טריים מגולענים וחתוכים לרבעים

לסירופ סוכר

  • רבע כוס מים
  • רבע כוס סוכר

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים וסוכר ונערבב. נוסיף ביצים, חלב ונתחיל להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה
    2. נוסיף את החמאה לאט לאט אל תוך הבצק, ונמשיך ללוש בערך 6 דקות. בשלב הזה נשים לב אם צריך להוסיף עוד נוזלים ובמידה וכן נוסיף מעט חלב \ מים. אחרי שהכל הופך לבצק אחיד וחלק נוסיף את המלח ונלוש עוד 3 דקות בערך
    3. נוציא את הבצק אל קערה משומנת, נכסה וניתן לו לתפוח שעה בטמפ’ החדר ועוד שעה במקרר.
    4. במקביל נכין את המילוי: אל תוך קערה נכניס את הגבינה ושאר המצרכים ונערבב היטב עד שנוצרת בלילה חלקה
    5. נוציא את הבצק מקערת ההתפחה ונחלק אותו לשני חלקים. נרדד את הבצק למלבן בעובי חצי ס”מ ונמרח את מלית הגבינה. נפזר את הדובדבנים. נחתוך לרצועות ונגלגל לשבלולים. נעביר את השבלולים לתבנית אפייה להתפחה שנייה של 20 דקות מכוסה במגבת
    6. נכניס את המאפה לאפייה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות על חום עליון תחתון עד שהגביניות זהובות בערך זמן של 25 דקות.
    7. בינתיים מכינים סירופ סוכר מרבע כוס סוכר ורבע כוס מים. כשהמאפה יוצא מהתנור נמרח מעל את סירופ הסוכר ונצנן את המאפה. נפזר אבקת אפייה ונגיש
  • אפשר להחליף את הדובדבנים בפירות אחרים וגם בפירות קפואים

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן