אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לשושני גביניות ודובדבנים

המאפה שלכם לשבת! שושני גביניות בטעם של גביניות במאפייה בתוספת דובדבנים טריים! הכי טעים ורך שתכינו ובהרבה פחות זמן ממה שלוקח להכין גביניות רגילות. בגלל צורת השבלולים העבודה הרבה יותר קלה ונוחה והטעם מושלם

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • חצי קילו קמח לבן
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 80 גרם חמאה בטמפ׳ החדר
  • כוס חלב בטמפ׳ החדר
  • 2 ביצים בטמפ׳ החדר
  • 4\1 כוס סוכר
  • רבע כפית מלח

למילוי

  • 250 גרם גבינת ‘טוב טעם’
  • כף קרונפלור
  • 1 שקית סוכר וניל
  • שלוש כפות סוכר
  • כף פודינג וניל
  • 1 ביצה
  • 15-10 דובדבנים טריים מגולענים וחתוכים לרבעים

לסירופ סוכר

  • רבע כוס מים
  • רבע כוס סוכר

שלבי הכנה

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים וסוכר ונערבב. נוסיף ביצים, חלב ונתחיל להפעיל את המיקסר על מהירות נמוכה 2. נוסיף את החמאה לאט לאט אל תוך הבצק, ונמשיך ללוש בערך 6 דקות. בשלב הזה נשים לב אם צריך להוסיף עוד נוזלים ובמידה וכן נוסיף מעט חלב \ מים. אחרי שהכל הופך לבצק אחיד וחלק נוסיף את המלח ונלוש עוד 3 דקות בערך 3. נוציא את הבצק אל קערה משומנת, נכסה וניתן לו לתפוח שעה בטמפ’ החדר ועוד שעה במקרר. 4. במקביל נכין את המילוי: אל תוך קערה נכניס את הגבינה ושאר המצרכים ונערבב היטב עד שנוצרת בלילה חלקה 5. נוציא את הבצק מקערת ההתפחה ונחלק אותו לשני חלקים. נרדד את הבצק למלבן בעובי חצי ס”מ ונמרח את מלית הגבינה. נפזר את הדובדבנים. נחתוך לרצועות ונגלגל לשבלולים. נעביר את השבלולים לתבנית אפייה להתפחה שנייה של 20 דקות מכוסה במגבת 6. נכניס את המאפה לאפייה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות על חום עליון תחתון עד שהגביניות זהובות בערך זמן של 25 דקות. 7. בינתיים מכינים סירופ סוכר מרבע כוס סוכר ורבע כוס מים. כשהמאפה יוצא מהתנור נמרח מעל את סירופ הסוכר ונצנן את המאפה. נפזר אבקת אפייה ונגיש
  • אפשר להחליף את הדובדבנים בפירות אחרים וגם בפירות קפואים

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן