אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון למדריך לפיצה בטאבון

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 פיצות

שיתוף המתכון

יש משהו שאני יכולה לאכול כל יום כל היום- פיצה!
כשארז נולד ביקשתי כמתנת לידה טאבון. ניסיתי המון מתכונים עד שהגעתי למתכון המושלם לפיצה בטאבון שלא מסובך להכין ולא לוקח יותר מדי שעות. הרוטב לא פחות חשוב אז פינקתי במתכון לרוטב המושלם שלי שלוקח דקה להכין ואתם לא תאמינו שהוא כל כך טעים. מה שחשוב בעיקר להשתמש בקמח פיצה איכותי, לדאוג לקמח את המשטח עם קמח סמולינה וכמובן שהטאבון לא יהיה רותח מדי כדי שהפיצה לא תישרף. המדריך המלא עם כל הטיפים והשלבים והאופן ההכנה המדויק ממש כאן והנה כמה הערות חשובות לפני

  • חשוב להשתמש בקמח פיצה. הקמח הזה יאפשר התפחה ארוכה לבצק ואלסטיות שדרושה לו
  • לקימוח צריך להשתמש בקמח סמולינה שגם מונע הידבקות הבצק לטאבון וגם נותן קראסט לבצק
  • המתכון הזה מתאים לטאבון אבל אפשר להכין אותו גם בתנור הביתי בחום הגבוה ביותר על אבן שמוט

מרכיבים:

לבצק:

    • קילו קמח פיצה איכותי
    • כף וחצי שמרים יבשים – 15 גרם
    • כף סוכר – 12 גרם
    • כף מלח – 20 גרם
    • חצי כוס שמן זית – 100 גרם
    • 2 ו3/4 כוסות מים – 650 גרם
    • קמח סמולינה לקימוח משטח העבודה

לרוטב:

  • 10-15 עגבניות שרי תמר / 5 עגבניות תמר
  • 5 עלי בזיליקום
  • 4 שיני שום כתושות
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
  • מעט סוכר

לטופינג:

  • גבינת מוצרלה
  • תוספות שאתם אוהבים

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר נכניס 2 כוסות מים בטמפ’ החדר ושמרים יבשים. נערבב ונניח למנוחה של עשר דקות, ננפה אל הקערה קילו קמח פיצה, ונתחיל ללוש עם וו לישה. נזלף פנימה לאט את שמן הזית, ונוסיף בהדרגה חצי מים. ישנה אפשרות שנצטרך עוד רבע כוס מים לבצק לכן נוסיף את המים לאט. אם קל לכם לעבוד עם בצקים הוסיפו את הרבע כוס מים הנוספת ככה שהבצק יהיה בהידרציה גבוהה ועם אחוזי מים גבוהים מה שיאפשר לו עוד אווריריות נוסיף סוכר ואחרי לישה של לפחות שלוש דקות נוסיף את המלח. ננמיך את מהירות המיקסר ונלוש עוד 10 דקות. הבצק צריך להתגבש ולהפוך חלק ונעים ומעט דביק. גם אם יש שלבים שנראה שהבצק לא מתגבש תתנו לו עוד זמן בעוצמה מהירה ותראו שהוא הופך מגובש וחלק. כדי לבדוק אם הבצק מוכן תיקחו חתיכה ותמתחו אותה, אם היא לא נקרעת הבצק מוכן והגלוטן התפתח כמו שצריך. נעביר את הבצק לקערה משומנת ונכסה להתפחה של שעה וחצי בטמפ’ החדר. אם יש לכם זמן מומלץ לבצע קיפול אחרי שעה ולהניח להתפחה של עוד שעה
  2.  נוציא את האוויר מהבצק ונחלק לכדורים במשקל של 200-250 גרם. נכדרר את הכדורים כך שפני הכדור יהיה חלק ככל שניתן. נעביר את הכדורים לתבנית שמקומחת בקמח סמולינה. נכסה ונתפיח את הכדורים במקרר ל3-5 שעות. ניתן להתפיח כל הלילה אך במצב כזה נפחית את כמות השמרים לכף אחת בלבד.
  3. נוציא את הכדורים מהמקרר וניתן להם מנוחה של חצי שעה בחוץ
  4. נקמח בקמח סמולינה את משטח העבודה ונתחיל לפתוח את הכדורים בעדינות ונשתדל שהאוויר יתפזר מהמרכז לצדדים כך נשמור על שוליים אווריריים. נמרח רוטב, גבינה ותוספות ונעביר לטאבון בעזרת מרדה מקומחת גם היא
  5. חשוב לדאוג שהטאבון לא יהיה חם מדי. אל תנסו שהפיצה תהיה מוכנה תוך דקה ותתנו לה את הזמן שלה בחום שלא עולה על 250-270 מעלות אחרי 20 דקות של חימום. בזמן שהפיצה בטאבון נדאג לסובב אותה כך שתאפה היטב מכל הצדדים
  6. לרוטב נטחן ביחד את כל המרכיבים. ללא בישול. הרוטב יוצא מדהים ומיוחד מאוד בטעמיו הפרשיים

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
חדוה רזניק

בצק מושלם, עושה חשק להכין ולאכול, גם אני כמוך יכולה לאכול פיצה כל יום כל היום, תודה🙏

המתכונים האחרונים בבלוג

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

בורקס בשר עם רוטב פטריות

איזה מנה נוסטלגית! בורקס בשר עסיסי עם רוטב פטריות אגדי שפשוט הטעם יחזיר אתכם 20

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן