אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לעוף בדבש בתבנית אחת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

זה המתכון שאתם חייבים בשולחן החג שלכם! העוף יוצא עסיסי מאוד, אני השתמשתי בפרגיות עם עצם שבעיניי הן יוצאות פשוט מדהים. ההכנה של כל המתכון הזה לוקחת עשר דקות והכי כיף שאפשר להכין מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה

מרכיבים:

  • קילו כרעיים \ פרגיות עם עצם
  • 2-3 גבעולי כרישה
  • 2 בטטות בינוניות
  • רבע כוס דבש
  • רבע כוס רוטב טריאקי
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • כפית פפריקה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • כפית ראס אל חנות
  • מעט שקדים מולבנים לפיזור מלמעלה
  • 2 כפות סילאן למריחה מלמעלה

אופן הכנה:

  1. נחתוך בטטה מקופלת לקוביות בינוניות וכרישה לעיגולים ונניח בצד
  2. נערבב את כל מצרכי הרוטב ונכניס פנימה את העוף. נכסה ונכניס למקרר לשעה (אפשר גם ליותר זמן)
  3. בתבנית שמתאימה לתנור נרסס מעט שמן זית, נפזר את הכרישה והבטטה ומעליהם נניח את העוף. נשפוך את הרוטב שנותר. ניקח נייר אפייה ונרטיב אותו מעט. נפרוס את הנייר מעל העוף. המטרה בהרטבת הנייר היא להשאיר את העוף עסיסי בזמן האפייה. נסגור בנייר כסף מלמעלה
  4. נכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות בטורבו. אחרי חצי שעה ננמיך את התנור ל180 מעלות ונסיר את כיסוי נייר הכסף ונייר האפייה. נמרח 2 כפות סילאן וניתן לעוף להשחים. ממש לקראת סיום נפזר מעט שקדים מולבנים פרוסים (2 דקות אחרונות, כדי שהשקדים לא יישרפו)

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 1

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

מדריך לפיצה בטאבון

יש משהו שאני יכולה לאכול כל יום כל היום- פיצה! כשארז נולד ביקשתי כמתנת לידה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן