דג מרוקאי

מתכון להמתכון לדג מרוקאי מדויק

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

בבית המעורב ממנו אני באה (צד עיראקי וצד אשכנזי) היה תמיד מלא מלא אוכל, אבל דג מרוקאי- לא היה!
כשהייתי נערה טעמתי לראשונה דג מרוקאי אמיתי, בבית מרוקאי אמיתי והתאהבתי. מאז ניסיתי לשחזר את המתכון המושלם וטעמתי עשרות מנות של דג מרוקאי. כשהצלחתי להגיע למתכון המושלם, נתתי לאמא מרוקאית אמיתית לטעום וכשהיא הסכימה שזה מושלם, הבנתי שהצלחתי!
אז הנה לכם, דג מרוקאי אמיתי, מדויק וטעים שנוצר אחרי שחזורים רבים. מנה מושלמת ליום שישי או לשבת בצהריים.

מרכיבים:

  • 6 חתיכות פילה דג מכל סוג שאתם אוהבים
  • 4 עגבניות בשלות חתוכות לעיגולים
  • 2 פלפל אדום מתוק חתוכים לרצועות
  • ראש שום מפורק
  • 2 פלפל אדום וירוק חריף – לפי מד החריפות שלכם
  • קופסת שימורים גרגירי חומוס
  •  קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)
  • צרור כוסברה
  • כף כורכום
  •  כף פפריקה
  • חצי כף  פפריקה חריפה
  •  חצי כף מלח
  • כפית סוכר
  •  חצי שמן קנולה

אופן הכנה:

  • תחילה שוטפים את הדגים, ממליחים מעט, אפשר להוסיף מעט מיץ לימון. מניחים בקערה בצד
  • מחממים מחבת עמוקה גדולה, עדיף סיר מסוג סוטאז’, עם 4 כפות שמן קנולה. מוסיפים לשמן את התבלינים: כורכום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ומעט סוכר. משאירים מעט מהתבלינים בצד לתיבול של הדגים
  • מתחילים עם הפלפל האדום המתוק, מניחים אותו לטיגון קל. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות הפרוסות ונותנים להם מעט זמן בשמן החם. אחרי שתי דקות, מוסיפים את ראשי השום, ואת העגבניות המרוסקות.
  • לאחר שהרוטב מסמיך מעט, מוסיפים חצי כוס מים, את הפלפלים החריפים, גרגירי החומוס, וחצי צרור כוסברה קצוצה. ננמיך לאש נמוכה ונניח לרוטב להתבשל. מבשלים בשלב הזה ללא מכסה כדי שהרוטב יצטמצם. לפני השלב הבא, כדאי לראות שהרוטב באמת הצטמצם: לוקחים כף עץ ומעבירים באמצע הרוטב, אם נוצר שביל, הרוטב מוכן. אם הרוטב עדיין ממש מימי, רצוי לצמצם אותו עוד קצת.
  • במקביל, בקערה גדולה מניחים חצי כוס שמן עם התבלינים שהשארנו ואת חצי צרור הכוסברה הקצוצה שנותר. לוקחים את הפילה, שוטפים כל דג מהמלח והלימון, מייבשים מעט. טובלים כל נתח בשמן המתובל ומניחים בסיר הרוטב. אחרי שכל הנתחים ברוטב, לוקחים כף ומכסים אותם מכל הצדדים עם הרוטב שנותר בקערה כדי שהפילה לא יתבייש.
  • זמן הבישול שונה מדג לדג אבל בדרך כלל לוקח להם ברוטב רבע שעה- עשרים דקות במכסה סגור. בחמש הדקות האחרונות נשאיר את המכסה מעט פתוח כדי לצמצם נוזלים מיותרים. אחרי שהדג מוכן ניתן לכבות את הסיר ולהשאיר את הדגים מעט.
  • * ניתן לאכול ישר או להשאיר בסיר ולחמם לפני ההגשה.
    מושלם לצד חלה
  • אפשר להשתמש בפחות שמן ולשחק עם התבלינים ועם החריפות

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן