אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לדג סלמון בקראסט פיצוחים

זאת אחת המנות היפות, הטעימות והמרשימות! המתכון הקבוע שלי לדג סלמון שמוגש עם קראסט פיצוחים מגרה שהופך את הדג למנה חגיגית מנצחת עם הטעמים הכי טובים שיש

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • נתח סלמון במשקל 800-קילו
  • 2 בטטות
  • 1 כרישה
  • שמן זית ומלח גס

לרוטב:

  • 2 כפות חרדל חלק \ גרגירים לפי העדפה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות סויה
  • מיץ מלימון אחד
  • 2-3 כפות שמן זית

לקראסט:

  • 100 גרם פיצוחים מכל סוג אני השתמשתי בשקדים, אגוזי מלך ופיסטוקים
  • רבע צרור כוסברה
  • רבע צרור פטרוזיליה
 

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

  1. נתחיל מלקלוף ולחתוך דק בטטות וכרישה לעיגולים. בסיר רוסטר או תבנית שמתאימה לתנור נסדר שכבה של בטטות ומעל את הכרישה. ניצוק מעט שמן זית ומלח גס ונכניס לתנור ב180 מעלות בטורבו למשך 20-25 דק' ועד שהבטטות רכות. נוציא מהתנור
  2. נסדר את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, נערבב את כל חומרי הרוטב ונמזוג מעל הדג. את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול נקצוץ ונפזר על הדג
  3. נסגור את הרוסטר במכסה ונכניס לתנור על 170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. בחמש הדקות האחרונות נפתח את המכסה וניתן לדג לקבל גוון יפה ולהשחים
  • אפשר להשתמש בכל ירק אחר שאוהבים

גלריית תמונות

2.5 2 votes
דירוג מתכון
guest
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
תודה!

נראה מעולה! אפשר גם בלי בטטה וכרישה למטה? או שזה מוסיף טעמים?

טליה

עשיתי בשישי בערב ויצא מצויין תודה על מתכון נפלא! שאלה לפעם הבאה – לאורחים שלא אוכלים חרדל מה ממליצה במקום ברוטב? או רוטב קצת אחר? והאם ישתלב בצל סגול במקום כרישה? תודה!

Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן