אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לדג סלמון בקראסט פיצוחים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

זאת אחת המנות היפות, הטעימות והמרשימות! המתכון הקבוע שלי לדג סלמון שמוגש עם קראסט פיצוחים מגרה שהופך את הדג למנה חגיגית מנצחת עם הטעמים הכי טובים שיש

מרכיבים:

  • נתח סלמון במשקל 800-קילו
  • 2 בטטות
  • 1 כרישה
  • שמן זית ומלח גס

לרוטב:

  • 2 כפות חרדל חלק \ גרגירים לפי העדפה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות סויה
  • מיץ מלימון אחד
  • 2-3 כפות שמן זית

לקראסט:

  • 100 גרם פיצוחים מכל סוג אני השתמשתי בשקדים, אגוזי מלך ופיסטוקים
  • רבע צרור כוסברה
  • רבע צרור פטרוזיליה

 

אופן הכנה:

  1. נתחיל מלקלוף ולחתוך דק בטטות וכרישה לעיגולים. בסיר רוסטר או תבנית שמתאימה לתנור נסדר שכבה של בטטות ומעל את הכרישה. ניצוק מעט שמן זית ומלח גס ונכניס לתנור ב180 מעלות בטורבו למשך 20-25 דק’ ועד שהבטטות רכות. נוציא מהתנור
  2. נסדר את נתח הסלמון מעל הבטטות והכרישה, נערבב את כל חומרי הרוטב ונמזוג מעל הדג. את הפיצוחים יחד עם עשבי התיבול נקצוץ ונפזר על הדג
  3. נסגור את הרוסטר במכסה ונכניס לתנור על 170 מעלות בחום עליון תחתון למשך 20-23 דקות. חשוב שהדג יהיה עשוי אבל לא מדי לכן הקפידו לבדוק. בחמש הדקות האחרונות נפתח את המכסה וניתן לדג לקבל גוון יפה ולהשחים
  • אפשר להשתמש בכל ירק אחר שאוהבים

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
4 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
תודה!

נראה מעולה! אפשר גם בלי בטטה וכרישה למטה? או שזה מוסיף טעמים?

טליה

עשיתי בשישי בערב ויצא מצויין תודה על מתכון נפלא! שאלה לפעם הבאה – לאורחים שלא אוכלים חרדל מה ממליצה במקום ברוטב? או רוטב קצת אחר? והאם ישתלב בצל סגול במקום כרישה? תודה!

המתכונים האחרונים בבלוג

חטיף תמרים ושוקולד

חטיף קל להכנה ממרכיבים בריאים וטבעוניים! נשנוש מושלם ליד הקפה

פשטידת תרד וגבינות

פשטידה קלילה לארוחת ערב מהירה, עם מעט קמח וגבינות רזות שמכינים בקערה אחת

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן