אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לפרסופיטה – מאפה יווני

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

מאפה טעים מהמטבח היווני במילוי כרישה, תרד, בצל ירוק וגבינת פטה. הכל נכנס אל תוך מעטפת פילו טעימה וקריספית! אתם הולכים להתאהב במאפה הזה

מרכיבים:

  • 2 חבילות דפי פילו מופשרים – 24 עלים
  • 200 גרם גבינת פטה
  • 100 גרם תרד שטוף
  • 1 כרישה
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • כפית שום כתוש
  • רבע כפית פלפל שחור
  • צלם 150 גרם חמאה

אופן הכנה:

1. נקצוץ יחד כרישה, תרד ובצל ירוק. במחבת נחמם 50 גרם חמאה ונוסיף את הירקות הקצוצים. נטגן עד שהכרישה רכה בערך 6 דקות על אש נמוכה. נעביר לקערה.

2. נצנן מעט ונפורר פנימה את גבינת הפטה. נוסיף שום ופלפל שחור ונערבב הכל היטב

3. על משטח עבודה נניח דף פילו, נבריש בחמאה ונוסיף דף פילו נוסף שנבריש בחמאה. נוסיף את המילוי ונניח עוד דף פילו מלמעלה, נבריש בחמאה ונגלגל בצורת קיפולים, דוגמה לכך אפשר לראות בסרטון. נחזור על הפעולה עד שיש לנו תבנית מלאה.

4. נבריש מלמעלה בביצה ונאפה בתנור ב180 מעלות בטורבו ל25-30 דק עד שהמאפה זהוב ופריך.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אדוה

אפשר להכין יום קודם? איך מחממים?

המתכונים האחרונים בבלוג

פשטידת תרד וגבינות

פשטידה קלילה לארוחת ערב מהירה, עם מעט קמח וגבינות רזות שמכינים בקערה אחת

פיתות כוסמין רכות

מתכון קל ופשוט להכנה של פיתות מקמח כוסמין מלא. הכי כיף שהפיתות האלו זמינות בכל

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן