אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
lahmaniot shum

מתכון ללחמניות שום מלאות טעם

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 לחמניות

שיתוף המתכון

כבר הבנתם, אני חולת בצקים. אז הנה עוד מתכון מושלם לאירוח- לחמניות שום מלאות בטעם. שום בבצק ושום בציפוי ביחד עם תבלינים נוספים.

מרכיבים:

לבצק:

  1. קילו קמח מנופה
  2. כף וחצי שמרים יבשים
  3. כף סוכר
  4. חצי כף מלח
  5. 3 כפות שמן זית
  6. 2 שיני שום כתושות (אפשר שום קפוא, אני אוהבת להשתמש בו!)
  7. 2-3 כוסות מים פושרים

לציפוי:

  1. 3 שיני שום כתושות
  2. חצי כוס שמן זית
  3. עשבי תיבול יבשים: אורגנו, בזיליקום
  4. מעט שומשום

אופן הכנה:

 

  1. אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה או בידיים. בשניהם המתכון ייצא מעולה, אם החלטתם לוותר על המיקסר אל תשכחו ללוש את הבצק קצת יותר.
  2. תחילה נניח בקערה את הקמח ונוסיף אליו את השמרים, נערבב קלות. נוסיף את הסוכר, שמן הזית השום הכתוש והמים, נתחיל ללוש עד לאיחוד החומרים. רק בשלב הזה נוסיף את המלח ונתחיל ללוש. במהלך הלישה תעקבו אחרי הבצק, האם צריך עוד מים? עוד שמן זית? ותוסיפו במידת הצורך. הבצק אמור לא להידבק לידיים אבל להיות רך מאוד.
  3. לאחר הלישה ולאחר שראינו שהבצק רך למגע נניח אותו בקערה משומנת קלות ונכסה בניילון (אפשר גם שקית ניילון מהסופר, עובד נפלא, לא צריך לבזבז נייר נצמד).
  4. ניתן לבצק לנוח שעה בקיץ ושעה וחצי לפחות בחורף, עד להכפלת הנפח. נוציא את הבצק מהקערה ונוציא לו את האוויר.
  5. בשלב הזה נתחיל לקרוץ עיגולים מהבצק וליצור לחמניות עגולות ושמנמנות, נניח אותן על תבנית אפייה. את הלחמניות נכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהן זהובות.
  6. עכשיו השלב שייתן את כל הטעם ללחמניות-את כל חומרי הזיגוג נערבב בקערה וברגע שנוציא את הלחמניות מהתנור נבריש כל אחת מהן בשכבה נדיבה מהזיגוג בעודן חמות
  7. נצנן את הלחמניות לחלוטין לפני ההגשה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

פסטייה מרוקאית

סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן