אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

kzizut yerek

מתכון לערוק: קציצות צמחוניות מהמטבח העיראקי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

קציצה רכה בטירוף ושהיא נכנסת ללחם עם מטבוחה וחציל זה תענוג שאין לו מתחרים! אין ארוחה בבית המשפחה של אבי שלא נפתחת עם מגש ערוק על השולחן. קציצות מלאות בירק, כנהוג אצל העיראקים, צמחוניות ומטוגנות. הערוק מתאימות לצד כל ארוחה והן מהוות מנת פתיחה מצוינת.

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בקליפתם
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות קרונפלור
  • מלח, פלפל (לפי הטעם)

אופן הכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים בקערה גדולה. אל הקערה מוסיפים: בצל, פטרוזיליה, ביצים, קרונפלור ותבלינים. מערבבים הכל עד ליצירת עיסה והתאחדות כלל החומרים.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן. יוצרים מהעיסה קציצות שטוחות ומניחים במחבת החמה. משטחים מעט באמצעות כף עץ או תרבד ומחכים להשחמת הקציצות. לאחר שהן מוכנות מוציאים לצלחת עם נייר סופג או למסננת. הקציצות רכות מעט כשמוציאים אותן אבל חכו כמה זמן וכשהן מתקררות הן מתקשות ומתגבשות
  • ניתן לאכול מיד
  • מומלץ להכניס ללחם עם מטבוחה וחציל
  • הקציצות נשמרות במקרר עד ארבעה ימים
  • ניתן לאכול קר

 

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן