אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
kzizut yerek

מתכון לערוק: קציצות צמחוניות מהמטבח העיראקי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

קציצה רכה בטירוף ושהיא נכנסת ללחם עם מטבוחה וחציל זה תענוג שאין לו מתחרים! אין ארוחה בבית המשפחה של אבי שלא נפתחת עם מגש ערוק על השולחן. קציצות מלאות בירק, כנהוג אצל העיראקים, צמחוניות ומטוגנות. הערוק מתאימות לצד כל ארוחה והן מהוות מנת פתיחה מצוינת.

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בקליפתם
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות קרונפלור
  • מלח, פלפל (לפי הטעם)

אופן הכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים בקערה גדולה. אל הקערה מוסיפים: בצל, פטרוזיליה, ביצים, קרונפלור ותבלינים. מערבבים הכל עד ליצירת עיסה והתאחדות כלל החומרים.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן. יוצרים מהעיסה קציצות שטוחות ומניחים במחבת החמה. משטחים מעט באמצעות כף עץ או תרבד ומחכים להשחמת הקציצות. לאחר שהן מוכנות מוציאים לצלחת עם נייר סופג או למסננת. הקציצות רכות מעט כשמוציאים אותן אבל חכו כמה זמן וכשהן מתקררות הן מתקשות ומתגבשות
  • ניתן לאכול מיד
  • מומלץ להכניס ללחם עם מטבוחה וחציל
  • הקציצות נשמרות במקרר עד ארבעה ימים
  • ניתן לאכול קר

 

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.7 / 5. כמות דירוגים 170

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מיכל

קציצות מהממות, מחכה כבר להכניס לפיתה סביח!

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן