אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לערוק: קציצות צמחוניות מהמטבח העיראקי

קציצה רכה בטירוף ושהיא נכנסת ללחם עם מטבוחה וחציל זה תענוג שאין לו מתחרים! אין ארוחה בבית המשפחה של אבי שלא נפתחת עם מגש ערוק על השולחן. קציצות מלאות בירק, כנהוג אצל העיראקים, צמחוניות ומטוגנות. הערוק מתאימות לצד כל ארוחה והן מהוות מנת פתיחה מצוינת.

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות קרונפלור
  • מלח, פלפל (לפי הטעם)

שלבי הכנה

  1. נתחיל מלבשל את תפוחי האדמה בקליפתם. חשוב לבשל עם הקליפה כדי שהמים לא יחדרו אל תפוחי האדמה והקציצה שתתקבל בסוף תהיה קריספית מבחוץ ורכה מבפנים
  2. נקלף את תפוחי האדמה המבושלים ונמעך בקערה גדולה. אל הקערה נוסיף: בצל, פטרוזיליה, ביצים, קורנפלור ותבלינים. נערבב הכל עד להתאחדות כלל החומרים.
  3. במחבת גדולה נחמם שמן בגובה ס״מ וניצור מהבלילה קציצות שטוחות ומניחים במחבת החמה. עיסת הקציצות מעט נוזלית לכן מומלץ לשמן מעט את הידיים ולעבוד בעדינות רבה. אפשר לשטח מעט באמצעות כף עץ או תרבד את הקציצות. נטגן משני הצדדים עד הזהבה עמוקה
  4. לאחר שהן מוכנות נוציא לצלחת עם נייר סופג או למסננת כדי לשמור על מעטפת קריספית. הקציצות רכות מעט כשמוציאים אותן אבל חכו מעט לצינון וכשהן מתקררות הן מתקשות ומתגבשות
  • ניתן לאכול מיד
  • מומלץ להכניס ללחם עם מטבוחה וחציל
  • הקציצות נשמרות במקרר עד ארבעה ימים
  • ניתן לאכול קר
 

גלריית תמונות

5 1 vote
דירוג מתכון
guest
5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מיכל

קציצות מהממות, מחכה כבר להכניס לפיתה סביח!

מזל

אפשר לאפות במקום לטגן

מזל

תודה רבה לך

Bookmark (2)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן