אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לערוק: קציצות צמחוניות מהמטבח העיראקי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

קציצה רכה בטירוף ושהיא נכנסת ללחם עם מטבוחה וחציל זה תענוג שאין לו מתחרים! אין ארוחה בבית המשפחה של אבי שלא נפתחת עם מגש ערוק על השולחן. קציצות מלאות בירק, כנהוג אצל העיראקים, צמחוניות ומטוגנות. הערוק מתאימות לצד כל ארוחה והן מהוות מנת פתיחה מצוינת.

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות קרונפלור
  • מלח, פלפל (לפי הטעם)

אופן הכנה:

  1. נתחיל מלבשל את תפוחי האדמה בקליפתם. חשוב לבשל עם הקליפה כדי שהמים לא יחדרו אל תפוחי האדמה והקציצה שתתקבל בסוף תהיה קריספית מבחוץ ורכה מבפנים
  2. נקלף את תפוחי האדמה המבושלים ונמעך בקערה גדולה. אל הקערה נוסיף: בצל, פטרוזיליה, ביצים, קורנפלור ותבלינים. נערבב הכל עד להתאחדות כלל החומרים.
  3. במחבת גדולה נחמם שמן בגובה ס״מ וניצור מהבלילה קציצות שטוחות ומניחים במחבת החמה. עיסת הקציצות מעט נוזלית לכן מומלץ לשמן מעט את הידיים ולעבוד בעדינות רבה. אפשר לשטח מעט באמצעות כף עץ או תרבד את הקציצות. נטגן משני הצדדים עד הזהבה עמוקה
  4. לאחר שהן מוכנות נוציא לצלחת עם נייר סופג או למסננת כדי לשמור על מעטפת קריספית. הקציצות רכות מעט כשמוציאים אותן אבל חכו מעט לצינון וכשהן מתקררות הן מתקשות ומתגבשות
  • ניתן לאכול מיד
  • מומלץ להכניס ללחם עם מטבוחה וחציל
  • הקציצות נשמרות במקרר עד ארבעה ימים
  • ניתן לאכול קר

 

שיתוף המתכון

5 1 vote
דירוג מתכון
guest
5 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מיכל

קציצות מהממות, מחכה כבר להכניס לפיתה סביח!

מזל

אפשר לאפות במקום לטגן

מזל

תודה רבה לך

המתכונים האחרונים בבלוג

קרפ כמו בדוכנים

יש מישהו שיכול לעבור ליד ריח קרפ בדוכן ולא לעצור? ריח ממכר שפשוט עושה חשק

כדורי פירה ותירס

כדורים של אושר במילוי פירה תירס וגבינת מוצרלה! הילדים הולכים לעוף על זה, אפשר גם

דג וניוקי בטאבון

שילוב מנצח! ניוקי עם ירקות קלויים ופילה דג שמכינים בטאבון. אחד הדברים הכי טעימים שתוכלו

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן