אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
kzizut yerek

מתכון לערוק: קציצות צמחוניות מהמטבח העיראקי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

קציצה רכה בטירוף ושהיא נכנסת ללחם עם מטבוחה וחציל זה תענוג שאין לו מתחרים! אין ארוחה בבית המשפחה של אבי שלא נפתחת עם מגש ערוק על השולחן. קציצות מלאות בירק, כנהוג אצל העיראקים, צמחוניות ומטוגנות. הערוק מתאימות לצד כל ארוחה והן מהוות מנת פתיחה מצוינת.

מרכיבים:

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים בקליפתם
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • 3 כפות קרונפלור
  • מלח, פלפל (לפי הטעם)

אופן הכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה המבושלים ומועכים בקערה גדולה. אל הקערה מוסיפים: בצל, פטרוזיליה, ביצים, קרונפלור ותבלינים. מערבבים הכל עד ליצירת עיסה והתאחדות כלל החומרים.
  2. במחבת גדולה מחממים שמן. יוצרים מהעיסה קציצות שטוחות ומניחים במחבת החמה. משטחים מעט באמצעות כף עץ או תרבד ומחכים להשחמת הקציצות. לאחר שהן מוכנות מוציאים לצלחת עם נייר סופג או למסננת. הקציצות רכות מעט כשמוציאים אותן אבל חכו כמה זמן וכשהן מתקררות הן מתקשות ומתגבשות
  • ניתן לאכול מיד
  • מומלץ להכניס ללחם עם מטבוחה וחציל
  • הקציצות נשמרות במקרר עד ארבעה ימים
  • ניתן לאכול קר

 

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מיכל

קציצות מהממות, מחכה כבר להכניס לפיתה סביח!

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן