אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לבורקס בשר עם רוטב פטריות

איזה מנה נוסטלגית! בורקס בשר עסיסי עם רוטב פטריות אגדי שפשוט הטעם יחזיר אתכם 20 שנה אחורה. רוטב ממכר שאי אפשר להפסיק לאכול. לקח לי זמן לשחזר אותו ולהגיע למתכון הכי מדויק בול כמו המקור!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • חבילת בצק עלים (1 קילו עדיף מרודד) / בצק פילאס מופשר
  • 700 גרם בשר טחון
  • חבילת בצק עלים (1 קילו עדיף מרודד) / בצק פילאס מופשר
  • 700 גרם בשר טחון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית כורכום
  • כפית בהרט
  • חצי כפית אבקת שום
  • 3 שיני שום כתושות
  • ‏כפית מלח
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
  • בצל קצוץ
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חבילת פטריות שמפניון / פורטבלו או ביחד
  • בצל חתוך לרצועות
  • כפית כורכום
  • כפית אבקת מרק
  • חצי כפית מלח
  • כוס מים מעורבבת עם כפית קרונפלור

שלבי הכנה

  1. במחבת נחמם שמן ונוסיף את הבצל. נטגן עד הזהבה ונוסיף את הבשר הטחון. נטגן ונפורר אותו במחבת עד לשינוי הגוון. נוסיף תבלינים, שום, רסק, ומעל פטרוזיליה קצוצה. נניח להצטנן בצד.
  2. נפרוס את בצק העלים על משטח העבודה ונחלק אותו לשני חלקים שווים. נרדד אותו מעט ונניח בנדיבות ממילוי הבשר, נסגור ונהדק היטב, נמרח בביצה טרופה ונפזר שומשום.
  3. ניצור חריצים כדי לתת לבצק ולבשר להיאפות היטב. נעביר לתבנית תנור ונאפה ב180 מעלות למשך 35-40 דקות עד להזהבה של הבורקס
  4. לרוטב פטריות: נחמם בסיר מעט שמן, נוסיף את רצועות הבצל ונטגן 2-3 דקות. נוסיף את הפטריות ונטגן עד שהן משנות את הגוון. נוסיף תבלינים, מים עם קרונפלור ונערבב היטב עד להסמכה של הרוטב.

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן