אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לבורקס בשר עם רוטב פטריות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

שיתוף המתכון

איזה מנה נוסטלגית! בורקס בשר עסיסי עם רוטב פטריות אגדי שפשוט הטעם יחזיר אתכם 20 שנה אחורה. רוטב ממכר שאי אפשר להפסיק לאכול. לקח לי זמן לשחזר אותו ולהגיע למתכון הכי מדויק בול כמו המקור!

מרכיבים:

  • חבילת בצק עלים (1 קילו עדיף מרודד) / בצק פילאס מופשר
  • 700 גרם בשר טחון
  • חבילת בצק עלים (1 קילו עדיף מרודד) / בצק פילאס מופשר
  • 700 גרם בשר טחון
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית כורכום
  • כפית בהרט
  • חצי כפית אבקת שום
  • 3 שיני שום כתושות
  • ‏כפית מלח
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
  • בצל קצוץ
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
  • חבילת פטריות שמפניון / פורטבלו או ביחד
  • בצל חתוך לרצועות
  • כפית כורכום
  • כפית אבקת מרק
  • חצי כפית מלח
  • כוס מים מעורבבת עם כפית קרונפלור

אופן הכנה:

  1. במחבת נחמם שמן ונוסיף את הבצל. נטגן עד הזהבה ונוסיף את הבשר הטחון. נטגן ונפורר אותו במחבת עד לשינוי הגוון. נוסיף תבלינים, שום, רסק, ומעל פטרוזיליה קצוצה. נניח להצטנן בצד.
  2. נפרוס את בצק העלים על משטח העבודה ונחלק אותו לשני חלקים שווים. נרדד אותו מעט ונניח בנדיבות ממילוי הבשר, נסגור ונהדק היטב, נמרח בביצה טרופה ונפזר שומשום.
  3. ניצור חריצים כדי לתת לבצק ולבשר להיאפות היטב. נעביר לתבנית תנור ונאפה ב180 מעלות למשך 35-40 דקות עד להזהבה של הבורקס
  4. לרוטב פטריות: נחמם בסיר מעט שמן, נוסיף את רצועות הבצל ונטגן 2-3 דקות. נוסיף את הפטריות ונטגן עד שהן משנות את הגוון. נוסיף תבלינים, מים עם קרונפלור ונערבב היטב עד להסמכה של הרוטב.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן