אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
kzizot_tona

מתכון לקציצות טונה ברוטב אדום

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

את קציצות הטונה האלו אני מכינה כשמתחשק לי משהו משביע לארוחת צהריים, אבל פחות מתחשק לי בשר. הטונה מקופסה, מה שהופך את ההכנה לפשוטה מאוד. לצד סיר אורז זו ארוחת הצהריים המושלמת שלי.

מרכיבים:

לקציצות:

  • 4 קופסאות טונה בשמן
  • חצי צרור כוסברה קצוצה דק – לא חובה
  • תפוח אדמה בינוני
  • גזר
  • בצל קטן
  • מלח
  • פלפל
  • 2 שיני שום כתושות
  • רבע כוס פירורי לחם
  • 3 ביצים
  • רבע כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית ראס אל חנות
  • חצי כפית תבלין שווארמה – משדרג מאוד

לרוטב האדום

  • 2 קופסאות רסק
  • בצל קטן קצוץ דק
  • 1.5 כוסות מים
  • שתי שיני שום כתוש
  • מלח
  • פלפל
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה – לא חובה
  • כף סוכר
  • כך סילאן

לגרסה ללא גלוטן:

החליפו את פירורי הלחם בקמח ללא גלוטן או קמח תפוחי אדמה

אופן הכנה:

לקציצות טונה:

  1. בעזרת פומפיה נגרד בצל, תפוח אדמה וגזר. נכניס את הטונה שנסנן מהשמן, פירורי הלחם, הירקות הביצים והתבלינים לקערה גדולה, נערבב הכל היטב.
  2. נשמן מעט תבנית תנור, ניצור קציצות שטוחות מהתערובת ונניח בתבנית עם נייר אפייה. נרסס שמן מעל הקציצות ונאפה אותן 20 דקות על 180 מעלות או עד שהן שחומות מעט.

לרוטב האדום:

  1. בסיר נמוך נטגן את הבצל הקצוץ ונוסיף את התבלינים. נוסיף את רסק העגבניות והמים וכשהרוטב מגיע לרתיחה נוסיף סוכר, סילאן ונתקן את התיבול במידה וצריך
  2. ננמיך את האש וניתן לרוטב להצטמצם מעט. בשלב הזה אפשר להוסיף את הקציצות ולסגור את הסיר לבישול של רבע שעה.

* מומלץ להגיש עם אורז לבן

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

טוסט מוקרם כמו בנאפיס

אין מנה יותר נוסטלגית מטוסט מוקרם כמו בנאפיס! מנה שזורקת אותי שנים אחורה, קלה להכנה

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן