אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

kzizot_tona

מתכון לקציצות טונה ברוטב אדום

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אחרי שבוע ומשהו באיטליה, הגיע הזמן לאוכל ביתי טעים טעים ומנחם. את קציצות הטונה האלו אני מכינה כשמתחשק לי משהו משביע לארוחת צהריים, אבל פחות מתחשק לי בשר. הטונה מקופסה, מה שהופך את ההכנה לפשוטה מאוד. לצד סיר אורז זו ארוחת הצהריים המושלמת שלי.

מרכיבים:

לקציצות:

  • 2 קופסאות טונה
  • חצי צרור כוסברה קצוצה דק
  • בטטה בינונית קלופה
  • בצל קטן
  • מלח
  • פלפל
  • כפית שום כתוש
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 3 ביצים גדולות
  • פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה

לרוטב האדום

  • פחית שימורי עגבניות חתוכות דק
  • בצל קטן קצוץ דק
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • כוס מים
  • חצי צרור כוסברה
  • שתי כפיות שום כתוש
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה

לגרסה ללא גלוטן:

החליפו את פירורי הלחם בקמח ללא גלוטן או קמח תפוחי אדמה

אופן הכנה:

לקציצות טונה:

  1. אל מעבד המזון או עם פומפיה נגרד בטטה. נחתוך בצל וכוסברה ונעביר את החומרים לקערה גדולה, אליה נוסיף את הטונה מסוננת משמן או מים. את הטונה מומלץ לפורר בתוך הקערה כדי שלא יישארו גושים. לתערובת נוסיף את פירורי הלחם, הביצים והתבלינים.
  2. בידיים רטובות מעט ניצור קציצות שטוחות מהתערובת ונניח בתבנית עם נייר אפייה. נרסס שמן מעל הקציצות ונאפה אותן 20 דקות על 180 מעלות או עד שהן שחומות מעט.

לרוטב האדום:

  1. בסיר נמוך נטגן את הבצל הקצוץ. נוסיף את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות.
  2. לאחר חימום קצר נוסיף את המים והתבלינים. נסגור את הסיר עד לרתיחה. בשלב הזה אפשר להוסיף את הקציצות להנמיך את האש ולסגור את הסיר.
  3. נוסיף את הקציצות לסיר
  4. את הקציצות יש לבשל 20 דקות בערך או עד שהן נראות מוכנות. בגלל הטיגון המוקדם, הבישול בשלב הזה מתקצר.
  • החריפות: אני משתמשת בפפריקה בשמן חריפה מאוד שכפית ממנה נותנת בוסט רציני לתבשיל. אפשר להוסיף פלפל אדום חריף ואפשר גם בכלל לא וככה להפוך את הרוטב למעודן יותר. לטעמכם האישי בלבד!
  • מומלץ להגיש לצד סיר אורז
  • ניתן להוסיף לסיר אפונה או שעועית ירוקה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן