אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
kzizot_tona

מתכון לקציצות טונה ברוטב אדום

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

אחרי שבוע ומשהו באיטליה, הגיע הזמן לאוכל ביתי טעים טעים ומנחם. את קציצות הטונה האלו אני מכינה כשמתחשק לי משהו משביע לארוחת צהריים, אבל פחות מתחשק לי בשר. הטונה מקופסה, מה שהופך את ההכנה לפשוטה מאוד. לצד סיר אורז זו ארוחת הצהריים המושלמת שלי.

מרכיבים:

לקציצות:

  • 2 קופסאות טונה
  • חצי צרור כוסברה קצוצה דק
  • בטטה בינונית קלופה
  • בצל קטן
  • מלח
  • פלפל
  • כפית שום כתוש
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 3 ביצים גדולות
  • פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה

לרוטב האדום

  • פחית שימורי עגבניות חתוכות דק
  • בצל קטן קצוץ דק
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • כוס מים
  • חצי צרור כוסברה
  • שתי כפיות שום כתוש
  • מלח
  • פלפל
  • פפריקה חריפה
  • פפריקה מתוקה

לגרסה ללא גלוטן:

החליפו את פירורי הלחם בקמח ללא גלוטן או קמח תפוחי אדמה

אופן הכנה:

לקציצות טונה:

  1. אל מעבד המזון או עם פומפיה נגרד בטטה. נחתוך בצל וכוסברה ונעביר את החומרים לקערה גדולה, אליה נוסיף את הטונה מסוננת משמן או מים. את הטונה מומלץ לפורר בתוך הקערה כדי שלא יישארו גושים. לתערובת נוסיף את פירורי הלחם, הביצים והתבלינים.
  2. בידיים רטובות מעט ניצור קציצות שטוחות מהתערובת ונניח בתבנית עם נייר אפייה. נרסס שמן מעל הקציצות ונאפה אותן 20 דקות על 180 מעלות או עד שהן שחומות מעט.

לרוטב האדום:

  1. בסיר נמוך נטגן את הבצל הקצוץ. נוסיף את העגבניות המרוסקות ואת רסק העגבניות.
  2. לאחר חימום קצר נוסיף את המים והתבלינים. נסגור את הסיר עד לרתיחה. בשלב הזה אפשר להוסיף את הקציצות להנמיך את האש ולסגור את הסיר.
  3. נוסיף את הקציצות לסיר
  4. את הקציצות יש לבשל 20 דקות בערך או עד שהן נראות מוכנות. בגלל הטיגון המוקדם, הבישול בשלב הזה מתקצר.
  • החריפות: אני משתמשת בפפריקה בשמן חריפה מאוד שכפית ממנה נותנת בוסט רציני לתבשיל. אפשר להוסיף פלפל אדום חריף ואפשר גם בכלל לא וככה להפוך את הרוטב למעודן יותר. לטעמכם האישי בלבד!
  • מומלץ להגיש לצד סיר אורז
  • ניתן להוסיף לסיר אפונה או שעועית ירוקה

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.7 / 5. כמות דירוגים 110

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

עוף בדבש בתבנית אחת

זה המתכון שאתם חייבים בשולחן החג שלכם! העוף יוצא עסיסי מאוד, אני השתמשתי בפרגיות עם

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן