אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לספרינג רול

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

10 יחידות

שיתוף המתכון

לפני הסופ”ש תמיד יש לי חשק להוריד קצת בבצקים ובפחמימות, כי לא משנה מה, הסופ”ש שלי תמיד מסתיים עם בטן נפוחה וכמות גדולה מדי של אוכל טעים ומשובח. אז החלטתי להכין ספרינג רול שהגיע ישירות מהמטבח הויאטנמי. את הספרינג רול אפשר למלא בהרבה ירקות ולהוסיף דג, עוף או טופו. גם את הירקות אתם יכולים לשנות לפי העדפה אישית.

מרכיבים:

לספרינג רול:

  • 10 דפי אורז
  • בצל ירוק
  • גזר
  • נבטים / נבטוטים
  • מלפפון
  • צרור כוסברה
  • אטריות שעועית

ניתן להוסיף:

דג/טופו/עוף

ירקות נוספים שאפשר להוסיף:

כרוב, גמבה, פטריות

לרוטב:

  • רוטב סויה אמיתי
  • רוטב צ’ילי מתוק
  • פלפל צ’ילי חריף
  • סילאן

אופן הכנה:

לספרינג רול:

  1. את הירקות חותכים לרצועות דקות כמה שניתן. מניחים כל ירק בקערה.
  2. את אטריות השעועית מבשלים במים חמים עד שהם נהיות שקופות וגמישות (בערך שתי דקות). מומלץ לגזור אותן באמצע עם מספריים, האטריות ארוכות מאוד ומקשות על סגירת הספרינג רול.
  3. בקערה גדולה מניחים מים. לוקחים כל דף אורז וטובלים אותו במים. מנערים אותו כשהוא פתוח מעל קערת המים כדי שהנוזלים יירדו ומניחים על קרש חיתוך נקי ומשומן מעט. השימון יסייע בבניית הספרינג רול שלפעמים נוטה להידבק למשטחים.
  4. בכל דף אורז מניחים את רצועות הירקות והכוסברה הקצוצה באמצע הדף אך כשהירקות יותר קרובים לקצה התחתון. מקפלים לכיוון האמצע כל צד, ומתחילים לגל מלמטה עד לקבלת הצורה
  5. לרוטב: חותכים את הפלפל החריף לחתיכות קטנות, מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה ומגישים לצד המנה.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן