אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

פרגיות ממולאות באורז

מתכון לפרגיות ממולאות באורז

פרגיות ממולאות באורז עגול וברוטב מתקתק, עם בצל מקורמל ושקדים ומלא טוב! זאת מנה שהילדים יאהבו והיא בדיוק מה שאתם צריכים לשולחן חג או לארוחת שבת חגיגית. לא תאמינו כמה זה קל להכנה!

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • קילו פרגיות (מומלץ עם עור)
  • 2 בצלים
  • חופן שקדים מולבנים

למרינדת הפרגיות

  • רבע כוס טריאקי
  • רבע כוס סויה כשלפ
  • 3 כפות סילאן
  • חצי כפית ראס אל חנות /
  • בהרט
  • חצי כפית פפריקה
  • חצי כפית מלח ופלפל שחור

למילוי

  • 2 כוסות אורז עגול מבושל
  • רבע כוס רכז רימונים
  • 3 כפות סילאן
  • רבע צרור כוסברה קצוצה
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כפית בהרט
  • חצי כפית מלח
  • 2 שיני שום כתושות
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות שמן זית

לשלב הרכבת המנה

  • כוס מים
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רכז רימונים
  • מלח ופלפל

שלבי המתכון צולמו בוידאו לרשתות החברתיות

למעבר לוידאו

שלבי הכנה

הכנת המרינדה

  1. נערבב את כל מרכיבי המרינדה בקערה
  2. נוסיף ⁠את הפרגיות לקערה ונערבב עם המרינדה
  3. נכסה וניתן לפרגיות לנוח שעה לפחות במקרר

למילוי

  1. נבשל אורז עגול (אפשר גם חצי בישול)
  2. אחרי שהאורז מתקרר נוסיף את שאר המרכיבים של המילוי לאורז
  3. נערבב יחד את כל המילוי ונניח בצד

הרכבת המנה

  1. על משטח עבודה נפרוס את הפרגית, נסדר מילוי בנדיבות ונגלגל. נחזור על הפעולה עד שכל הפרגיות ממולאות
  2. בתחתית התבנית נניח 2 כפות שמן ו2 בצלים חתוכים לרצועות. נסדר את הפרגיות מעל בצפיפות. אם נשאר אורז אפשר לסדר אותו ברווחים בין הפרגיות
  3. ⁠מעל הפרגיות נמזוג רוטב: כוס מים עם 2 כפות סילאן, 2 כפות רכז רימונים, מלח ופלפל
  4. נכסה בנייר אפייה שהרטבנו כדי לשמור על הלחות ובנייר כסף שנהדק היטב כדי לאטום את התבנית
  5. נכניס לתנור בחום של 180 מעלות (טורבו עם חום עליון ותחתון) למשך שעה, נסיר את הכיסוי ונאפה 45 דקות נוספות עד שהפרגיות שחומות מלמעלה. ⁠נקשט בשקדים וכוסברה ונגיש

גלריית תמונות

3.5 2 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן