אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מופלטות

מתכון למופלטה

כל החג אני מחכה רק למימונה, ובמימונה בשנה שעברה בדיוק ילדתי את שקד, אז השנה חגיגה כפולה ויהיה שמח! ואני מבטיחה לכם שהמתכון הזה ייתן לכם את המופלטות הכי טעימות, רכות וקלות להכנה ככה שכל אחד יכול לגמרי להצליח

שיתוף המתכון

מרכיבים

  • קילו קמח מנופה
  • חצי כפית שמרים
  • 2.5 כוסות מים
  • כף סוכר
  • חצי כף מלח

שלבי הכנה

  1. בקערה או במיקסר נלוש את הבצק עד למרקם רך ונעים. חשוב ללוש את הבצק לפחות 8 דקות כדי שהוא יפתח גלוטן ויהיה גמיש. אם חסרים מים הוסיפו בהדרגה.
  2. נניח את הבצק מכוסה להתפחה במשך חצי שעה.
  3. נקרוץ עיגולים, נכדרר לכדורים כאשר פני הכדור מתוח ונניח בתבנית עם שמן בנדיבות. נמרח את השמן גם מעל הכדורים. נניח למנוחה של רבע שעה.
  4. בין שני ניירות אפייה שנחתוך בגודל המחבת נתחיל לרדד כל כדור למופלטה דקה ככל האפשר.
  5. נסיר את הנייר אפייה העליון ונהפוך עם נייר האפייה השני על המחבת. נניח את המופלטה הראשונה, נהפוך אותה ומעליה נניח את הבאה. נהפוך שוב ונניח למעלה את המופלטה הנוספת. כך בכל פעם עד שנוצרת ערימה של 10-12 מופלטות. נגיש עם חמאה ודבש

 

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן