אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה ומנגולד

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית גדולה, 20 פרוסות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

הרבה פעמים אני נשארת עם יותר מדי תפוחי אדמה ומעט מדי זמן. בפעמים האלו אני מבשלת את תפוחי האדמה בקליפתם ומשאירה במקרר עד שאחליט מה לעשות איתם. הפתרון הקליל והיעיל ביותר הוא להכין פשטידה והמתכון הספציפי הזה, מגיע מאמא שלי, שידועה בפשטידות המוצלחות שלה. אז הנה לכם מתכון שהוא אמנם קצת יותר מ 'רק קערה' אבל לא קשה ומוצלח במיוחד!

מרכיבים:

  • 6 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
  • שני בצלים קצוצים
  • חבילת עלי מנגולד
  • מלח
  • פלפל
  • מוסקט
  • ג'ינג'ר
  • 3\2 כוס פירורי לחם
  • 5 ביצים
  • כף שום כתוש

אופן הכנה:

  1. את תפוחי האדמה המבושלים נשטוף במים וקרים ומתחת לברז מסירה את הקליפה. תפוחי האדמה מבושלים בקליפה בכוונה כדי שלא יספגו לתוכם יותר מדי מים וישמרו על המרקם העמילני שלהם שמתאים לפשטידה. לאחר הסרת הקליפה, בקערה גדולה נמעך את תפוחי האדמה למחית ונוסיף את החמאה
  2. במחבת גדולה נחמם 2 כפות שמן ונטגן את הבצלים הקצוצים עד שקיפות
  3. במקביל, כאשר הבצלים במחבת, נשטוף טוב את עלי המנגולד ונסיר את החלקים הקשים. נקצוץ את המנגולד ונוסיף אותו למחבת הבצל. נשאיר אותם יחד תוך כדי ערבוב קל עד לאידוי מלא ועד שעלי המנגולד מתרככים
  4. את הבצל והמנגולד נוסיף למחית תפוחי האדמה
  5. נוסיף את התבלינים: מלח, פלפל, שום, מעט מוסקט, מעט ג'ינג'ר ( לגרר לתערובת), פירורי לחם הגבינה והביצים.
  6. נניח את התערובת בתבנית עם נייר אפייה ונאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות (רצוי בטורבו), עד להשחמה של שולי הפשטידה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן