אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

ריזוטו סלק

מתכון לריזוטו סלק – כל השלבים והטיפים להצליח

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

4 מנות

שיתוף המתכון

בכל תוכנית או ספר בישול, הדבר הראשון שכתוב על ריזוטו הוא על הקושי בהכנה שלו. ואני כמי שאוהבת אתגרים, החלטתי לנסות כי אם זה כל כך קשה אני חייבת להצליח! אחרי כמה ניסיונות שהיו לא ממש טובים, הגעתי למתכון המושלם הזה וגיליתי שההכנה של ריזוטו לא כזו מסובכת. נכון, יש הרבה שלבים והכנות מוקדמות אבל התוצאה בהחלט שווה את ההשקעה! המתכון הזה יפרט עבורכם את כל השלבים והטיפים להצלחה בטוחה בריזוטו בכלל ובריזוטו סלק בפרט.

מרכיבים:

לציר ירקות (כמות המספיקה לשני ליטר ציר)

  • 3 בצלים
  • חבילת פטריות
  • סלרי
  • 3 גזרים
  • חצי כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור

לציר “מזויף”

  • ליטר מים
  • כף אבקת מרק עוף

    לריזוטו (4 מנות)

  • 2 כוסות אורז ריזוטו מסוג ארבוריו
  • בצל קצוץ
  • 50 גרם חמאה
  • חצי מיכל שמנת לבישול (125 מ”ל)
  • כוס יין לבן
  • 3 סלקים מבושלים וקלופים בואקום \ סלק טרי שבושל בקליפתו וקולף
  • 50-100 גרם גבינת פרמז’ן מגוררת
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט

 

אופן הכנה:

ציר ירקות:

  1. את הציר ניתן להכין יום וגם יומיים לפני או אפילו מבעוד מועד ולהכניס אותו להקפאה. הציר בסיסי ביותר והוא ייתן לריזוטו את הטעמים העמוקים שלו.
  2. בסיר גדול נשים שני ליטר מים ונוסיף את הירקות עם קליפתם.  לא צריך להוריד את קליפת הבצל או הגזר כי הטעמים העמוקים שבקליפה יוסיפו לריזוטו. שוטפים טוב, חותכים לחצי או רבעים ומניחים בסיר.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים שעה לפחות. אין בעיה לבשל את הציר יותר זמן, ככה הטעמים ייספגו טוב יותר.
  4. מוציאים את הירקות ומסננים את הציר למרקם חלק.

הריזוטו:

  1. נחמם סיר גדול נמוך ורחב ונמיס בתוכו 30 גרם חמאה. נוסיף בצל קצוץ ונטגן כדקה.
  2. נוסיף לסיר את 2 כוסות הריזוטו- את אורז הריזוטו לא שוטפים. העמילנים שבו יוצרים את המרקם הקרמי שבריזוטו ולכן חשוב לשמור עליהם. נערבב את הריזוטו עד שיצופה כולו בחמאה ובבצל המטוגן.
  3. כעת מתחיל שלב ההכנה האמיתי שבו כמעט ואסור לנו להסיר עיניים מהריזוטו. נוסיף כוס יין לבן ונתחיל לערבב את הריזוטו בתנועות מעגליות. לאט לאט תוכלו לראות איך היין נספג בריזוטו. השיטה לדעת האם צריך להוסיף נוזלים, היא להעביר את כף הערבוב באמצע הריזוטו. אם אין נוזלים, זה הזמן להוסיף עוד.
  4. בעזרת מצקת נוסיף את ציר הירקות. בכל פעם שתי מצקות ונמשיך לערבב את הריזוטו.
  5. במקביל, כאשר תפסיקו לערבב לפרק זמן קצר, הכינו את הסלק: למעבד המזון \ במכשיר הנינג’ה הניחו את הסלקים יחד עם 2 כפות מים ותיצרו מחית.
  6. נחזור לאורז: כעבור 20 דקות בערך כשאתם מרגישים שהריזוטו כבר מוכן, הוציאו כמה גרגירים ותטעמו. מרקם הריזוטו צריך להיות נגיס ולא רך לחלוטין. בשלב הזה, הוסיפו את מחית הסלק וחצי מיכל שמנת. ערבבו טוב והוסיפו חמאה ופרמז’ן. כמות הפרמז’ן היא להחלטתכם ולפי העדיפות שלכם. אין יותר מדי ואין פחות מדי.
  7. את הריזוטו אוכלים ישר ולא מחכים! מומלץ להגיש עם גבינת עזים למעלה שמשתלבת מושלם עם טעמי הריזוטו סלק.
  • אם אין לכם כוח להכין ציר אמיתי, הכינו ציר מזויף עם מים ואבקת מרק עוף. כמובן שהציר לא יצא עשיר בטעמים כמו ציר אמיתי אבל זה מקצר תהליכים ובהחלט יוצא לא פחות מוצלח
  • אפשר לשמור את הריזוטו במקרר ולהכין יום למחרת כדורי ארנצ’יני מטוגנים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן