אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
קציצות דגים

מתכון לקציצות דגים חריפות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

יש לי חולשה קשה לקציצות דגים חריפות ואם הן בתוך פרנה זה בכלל וואו! ביס כל כך מדויק וטעים, עם הקציצות הכי טובות שתכינו. לבחירת הדג תבקשו מהדייג שלכם את המיקס המושלם שלו לקציצות דגים. בדרך כלל יש תערובת מוכנה שמכילה 2-3 סוגי דגים. הדייג שלי מערבב בין בקלה, מרלוזה וטונה וזה שילוב מנצח בעיניי.

מרכיבים:

לקציצות:

  • קילו דג לבן טחון
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • בצל בינוני
  • 2 ביצים L
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית סומק (לא חובה)
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 5 שיני שום כתושות
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה
  • לימון חתוך לפרוסות דקות

    לרוטב:

  • 4 כפות שמן
  • ראש שום מפורק לשיניים שלמות
  • 3 עגבניות בשלות
  • 2 פלפל אדום
  • כוס וחצי מים
  • 3 פלפלים אדומים \ ירוקים חריפים
  • כפית כורכום
  • חצי כפית כמון
  • כפית פפריקה חריפה
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה

לגרסה ללא גלוטן:

החליפו לקמח ללא גלוטן \ פירורי לחם ללא גלוטן

אופן הכנה:

  1. נכין את תערובת הקציצות: בקערה גדולה נניח את הדג הטחון. במקביל, נקצוץ ביחד בצל פטרוזיליה וכוסברה דק מאוד. מומלץ להשתמש במעבד מזון עם להב פלדה או במכשיר הנינג’ה. אל הקערה נוסיף את שאר המצרכים: ביצים, פירורי לחם, תבלינים, שום ונערבב טוב עד לקבלת עיסה אחידה. נכניס את התערובת למקרר למנוחה של חצי שעה.
  2. בסיר נחמם שמן וניצור קציצות שמנמנות. נטגן את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים. נוציא את הקציצות למסננת בצד.
  3. לרוטב: בסיר נמוך וגדול נחמם שמן. נוסיף את התבלינים ונפתח אותם מעט בשמן. נוסיף גמבה אדומה חתוכה לרצועוץ נקצוץ את העגבניות הבשלות יחד עם הפלפל החריף ונוסיף אותם לסיר. נוסיף את השום והירוקים וגם את המים. כמות המים תלויה בהחלט באידוי ולכן צריך לבדוק אם צריך עוד מים. אם תראו שאין מספיק רוטב שיכסה 3\2 מהקציצות, הוסיפו מים. את הפלפל החריף שנותר נחרוץ לאורכו עם סכין חדה ונניח בסיר. נוסיף גם את הלימון החתוך. את הרוטב נביא לרתיחה ונבשל רבע שעה כשהמכסה פתוח בחלק מהזמן כדי שהרוטב יצטמצם היטב.
  4. אחרי 20 דקות נטעם את הרוטב ונתקן טעמים במידה וצריך.
  5.  נניח בסיר את הקציצות ולאחר שהסיר כולו מלא, בעזרת כף נכסה את השכבה העליונה של הקציצות ברוטב כדי שיעטוף את הקציצה. נכסה את הסיר ונבשל 10 דקות.
  6. נגיש עם לחם פרנה חם!

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

בורקס בשר עם רוטב פטריות

איזה מנה נוסטלגית! בורקס בשר עסיסי עם רוטב פטריות אגדי שפשוט הטעם יחזיר אתכם 20

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן