אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

קציצות דגים

מתכון לקציצות דגים בנוסח מרוקאי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

בכל שבת אני מנסה לגוון ולהכין סיר חדש למרכז השולחן שיפנק את כולם. בשבת האחרונה הכנתי סיר של קציצות דגים בנוסח מרוקאי: רוטב אדום ופיקנטי שמזכיר את רוטב הדג המרוקאי. מומלץ מאוד להגיש ליד חלה שאת המתכון שלה כולל וידאו מפורט תמצאו כאן

מרכיבים:

לקציצות:

  • קילו דג לבן טחון ונקי מעצמות. אני ממליצה על דג בס אבל כל דג לבן יעבוד כאן
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • בצל בינוני
  • 2 ביצים L
  • כפית כמון
  • כפית כורכום
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כוס פירורי לחם
  • 5 שיני שום כתושות

    לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום כתושות
  • 4 עגבניות בשלות
  • חצי פחית עגבניות מרוסקות (200 גרם)
  • כוס וחצי מים (בערך)
  • 3 פלפלים אדומים חריפים
  • כפית כורכום
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • מלח, פלפל
  • חצי צרור כוסברה

לגרסה ללא גלוטן:

החליפו לקמח ללא גלוטן \ פירורי לחם ללא גלוטן

אופן הכנה:

  1. נכין את תערובת הקציצות: בקערה גדולה נניח את הדג הטחון. במקביל, נקצוץ פטרוזיליה וכוסברה דק מאוד. מומלץ להשתמש במעבד מזון עם להב פלדה. אל הקערה נוסיף את שאר המצרכים: ביצים, פירורי לחם, תבלינים, שום ונערבב טוב עד לקבלת עיסה אחידה. נכניס את התערובת למקרר.
  2. לרוטב: בסיר נמוך וגדול נחמם שמן. נקצוץ את העגבניות הבשלות יחד עם פלפל חריף אחד ונטגן קלות. נוסיף את השום וננמיך את האש. בשלב הזה ניתן להוסיף את העגבניות המרוסקות, התבלינים והמים. כמות המים תלויה בהחלט באידוי ולכן צריך לבדוק אם צריך עוד מים. אם תראו שאין מספיק רוטב שיכסה 3\2 מהקציצות, הוסיפו מים. את הפלפל החריף שנותר תחרצו לאורכו עם סכין חדה והניחו בסיר. את הרוטב נבשל עם מכסה פתוח 20 דקות.
  3. אחרי 20 דקות נטעם את הרוטב ונתקן טעמים במידה וצריך.
  4. נוציא את תערובת הדג מהמקרר ונתחיל להכין את הקציצות. אחת אחת נניח בסיר ולאחר שהסיר כולו מלא, בעזרת כף נכסה את השכבה העליונה של הקציצות ברוטב כדי שיעטוף את הקציצה. נכסה את הסיר ונבשל 10 דקות.
  5. אחרי 10 דקות בעזרת כף נהפוך את הקציצות ונשתדל לא לפגום בצורתן. נבשל עוד 20 דקות ונכבה את האש כשהמכסה סגור. נשאיר את הסיר כך רבע שעה נוספת לצמצום הטעמים.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן