אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לפלאו בג’יג’: אורז אדום ועוף מהמטבח העיראקי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

גדלתי על אורז ועוף אדום! הסיר הכי טעים שיש. המתכון הזה משלב בין אורז אדום לעוף רך, ארוחת צהריים קלה קלה קלה להכנה ומפנקת במיוחד. ולכל העיראקים שבינינו: טעם ילדות מחכה לכם במתכון הזה…

מרכיבים:

  • 2-3 כרעי עוף
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות אורז
  • 1 בצל גדול
  • קופסת רסק קטנה
  • 2 עגבניות
  • 200 גרם חומוס מקופסת שימורים \ הקפאה
  • 3.5 כוסות מים
  • פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, בהרט (בערך כפית מכל תבלין אבל ניתן לשחק עם הכמויות כפי שאתם אוהבים)

אופן הכנה:

  1. נחמם שמן בסיר גדול ונמוך. כאשר השמן חם נוסיף בצל קצוץ ונטגן על להשחמה, נוסיף את הכרעיים (אני אוהבת להפריד את השוק והירך) ונטגן כאשר העור בתחתית.
  2. אחרי 5 דקות של טיגון מכל הצדדים נוסיף עגבניות קצוצות, רסק, תבלינים, חומוס ומים ונבשל את העוף חצי שעה בערך עד שהוא רך לחלוטין.
  3. במקביל נשטוף את האורז חצי דקה תחת זרם מים, נסנן מהנוזלים
  4. נוסיף את האורז השטוף לסיר העוף ונביא לרתיחה. נבשל יחד את העוף והאורז ברוטב האדום במשך 20-30 דקות לפחות.
  5. כעבור 20 דקות נכבה את האש. נניח מגבת בין הסיר למכסה ונמתין רבע שעה נוספת
  • התבשיל נשמר היטב במקרר עד 5 ימים לאחר הכנתו

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן