אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לנאגטס עוף ברוטב תפוז – דבש

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

אם מתחשק לכם להכין ארוחת צהריים לא מסובכת ועם טעם של עוד ועוד, זה המתכון. נאגטס עוף פריכים במיוחד שמכינים בתנור מצופים ברוטב תפוז חמוץ – מתוק וסמיך. מומלץ להגיש עם אורז ולהתחיל לטרוף….

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירורי פנקו
  • 2 כפות שמן \ תרסיס שמן
  • 1 קילו חזה עוף חתוך לחתיכות קטנות (לא קטנות מדי)
  • מיץ תפוזים סחוט טרי מ2 תפוזים + גרידה מתפוז אחד
  • 3\1 – 4\1 כוס רוטב סויה (תלוי באהבה שלכם לסויה)
  • 4\1 כוס דבש
  • 2 שיני שום כתושות
  • כף ג’ינג’ר מגורד
  • מלח פלפל

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהכנת העוף: את חזה העוף נחתוך לחתיכות קטנות, אבל לא קטנות מדי. נניח אותן בצד ונניח את הקערות לפי הסדר: קמח, ביצה ופירורי פנקו.
  2. נטבול כל אחת מחתיכות העוף בקמח, ביצה ופנקו ונניח על תבנית עם נייר אפייה. לאחר שכל העוף מצופה, נרסס מעט שמן על כל החתיכות ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, למשך חצי שעה או עד שהציפוי שחום. כדי לבדוק אם העוף מוכן בפנים מומלץ לפתוח עם סכין את אחת החתיכות
  3. במקביל נכין את הרוטב: בסיר נחמם יחד סויה, דבש, מיץ תפוזים, גרידת קליפה מתפוז אחד, ג’ינג’ר, מלח, פלפל ושתי שיני שום כתושות. ניתן לכל המרכיבים להגיע לרתיחה וננמיך את האש. נבשל את הרוטב עוד קצת כדי שיגיע להסמכה. נכבה את האש וניתן לרוטב להצטנן לפחות רבע שעה כדי להגיע לצמצום מלא.
  4. נוציא את הנאגטס מהתנור ונניח אותם בקערה. ניצוק את הרוטב הסמיך על הנאגטס ונערבב היטב. הרוטב יוצא מרוכז מאוד והוא צריך לגעת בכל הנאגטס אבל לא לכסות אותם. אם תרצו רוטב שממש מכסה את העוף, הכפילו את הכמות המצוינת

טיפים:

  • מומלץ להגיש עם אורז לבן
  • מומלץ לקשט בשומשום ובצל ירוק
  • העוף נשמר היטב עד 5 ימים במקרר

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן