אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לקציצות עוף רכות ברוטב בצלים מקורמלים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

20 קציצות

שיתוף המתכון

אחד הסירים הכי טעימים שיצא לי להכין! סיר שכולם יעופו עליו – קציצות עוף רכות בטירוף עם בצלים מקורמלים ובטטות של אושר. קל להכנה!

מרכיבים:

לקציצות:

  • 600 גרם חזה עוף טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 4 כפות פירורי לחם / 4 כפות קרונפלור
  • כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית בהרט
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • חצי כפית אבקת סודה לשתייה

לרוטב:

  • 3 בצלים גדולים
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
  • שן שום כתושה
  • חצי כפית פפריקה
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה נערבב חזה עוף טחון, בצל, ביצה, תבלינים, כוסברה, ואבקת סודה לשתייה
  2. את הקציצות ניתן או לאפות בתנור או לטגן. אם נרצה לאפות בתנור ניצור בידיים רטובות קציצות, נניח בתבנית עם נייר אפייה ונרסס או נמרח בשמן זית. נאפה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהקציצות זהובות משני הצדדים. מומלץ להפוך. אם נרצה לטגן נחמם כף שמן בסיר בו נבשל את התבשיל ובידיים רטובות נתחיל ליצור קציצות. נטגן את הקציצות קלות עד להזהבה משני הצדדים ונוציא לנייר סופג. נניח בצד למנוחה עד להוספה בשלב מאוחר יותר
  3. נחתוך את הבצלים לרצועות ובסיר שבחרנו, רצוי רחב שוליים ונמוך נחמם 2 כפות שמן, נוסיף את הבצלים ונתחיל לטגן עד להזהבה. נוסיף את הסילאן ונמשיך לטגן עד לקבלת גוון זהוב מאוד
  4. נקלוף ונחתוך את הבטטות לקוביות לא קטנות מדי ונוסיף אותן לסיר. נוסיף 2 כוסות מים, צ’ילי מתוק ותבלינים ונביא לרתיחה. ננמשיך את האש ונבשל את הבטטות בסיר במכסה סגור עד להתרככות, בערך חצי שעה של בישול
  5. נוסיף לסיר את הקציצות, נסגור את המכסה ונבשל במשך רבע שעה על אש נמוכה. בחמש הדקות האחרונות נסיר את המכסה על מנת לצמצם מעט את הנוזלים

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן