אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

רוזלך

מתכון לרוזלך: הגרסה הביתית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

30 רוזלך

שיתוף המתכון

כולנו גילינו את מאפה השמרים המופלא הזה במילוי ממרח נוטלה חמים, ברשת בתי הקפה המפורסמת “לנדוור”. תכלס, הוא מושלם! אז חשבתי לעצמי, למה לא להכין אותו בבית? והאמת, שנשארתי ללא מילים. יצא פשוט מדהים! מוזמנים להמשיך כדי לגלות איך מכינים את הרוזלך הביתיים המושלמים

מרכיבים:

  • 600 גרם קמח (4 וחצי כוסות)
  • חצי כפית שמרים יבשים
  • חצי כוס שמן זית
  • 350 מ”ל מים פושרים (כוס ופחות מחצי)
  • קורט מלח
  • חצי כפית תמצית וניל
  • קופסת נוטלה\ שוקולד אחר שאתם אוהבים

אופן הכנה:

  1. נתחיל מהבצק: אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים, שמן זית, מים בהדרגה, תמצית וניל ונתחיל בלישה. מומלץ לא להוסיף את כל כמות המים ולראות באמת האם צריך את כולה או מעט פחות. טמפ’ החדר משתנה ובהתאם לכך גם הצורך של הבצק במים. לאחר שנוצר בצק נוסיף את המלח ונמשיך בלישה 5 דק’. נניח את הבצק להתפחה בערך שעה וחצי (הבצק לא יכפיל את נפחו מכיוון שאין בו הרבה שמרים)
  2. נחלק את הבצק לשלושה חלקים שווים. על משטח מקומח נרדד כל חלק למלבן בגודל מעט יותר גדול מדף מדפסת. נרדד את הבצק דק לעובי של פחות מחצי ס”מ.
  3. נמרח על כל מלבן שכבת נוטלה יחסית דקה, כדי שהנוטלה לא תצא ותישרף במהלך האפייה.
  4. נגלגל לצורת נחש, ונחתוך לשבלולים בגודל 2.5 ס”מ בערך. נניח על תבנית עם נייר אפייה.
  5. האפייה היא השלב הקריטי והחשוב ביותר להצלחת הרוזלך: נחמם את התנור לחום עליון-תחתון של 220 מעלות וכשהתנור חם נכניס את הרוזלך לאפייה של 6-8 דק’. הזמן תלוי כמובן בעוצמת התנור ולכן צריך לשים לב. הרוזלך צריכים לצאת לבנים עם צבע זהוב עדין מאוד. נבזוק אבקת סוכר

את הרוזלך אוכלים חם ומומלץ לצד גלידה!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן