אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
kuba_selek_1

מתכון לקובה סלק: מתכון מבית סבתא

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

25 קובות

שיתוף המתכון

קובה סלק. זה אחד הדברים שאני יותר אוהבת לאכול כבת למשפחה עיראקית. הוא אהוב עליי במיוחד בחורף ובמיוחד סביב השולחן המשפחתי. המתכון הזה עבר הרבה עד שהגיע לשלמות שלו, עם הכמויות המדויקות והטעם הנפלא. בתיאבון לכולם

מרכיבים:

למילוי הקובות:

  • 700 גרם בשר טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • כפית בהרט
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • בצל בינוני קצוץ דק

למעטפת הקובה:

  • 700 גרם סולת
  • 2 וחצי כוסות מים
  • חצי כפית מלח

לרוטב:

  • 3 סלקים בינונים
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 גבעולי סלרי קצוצים
  • לימון
  • 3 כפות סוכר
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • מלח

 

אופן הכנה:

מתחילים עם הקובות:

  1. בקערה גדולה נניח את הסולת, נוסיף מים (לא את כל הכמות תחילה) ומלח ונערבב. הסולת צריכה להפוך לבצק רך והמים צריכים להיספג לתוכה אבל שהיא תישאר רטובה. אם אין מספיק מים הוסיפו מעט והניחו אותה בצד לרבע שעה כדי לתת לסולת לספוג את המים. אם אתם מרגישים שהבצק רך מדי, תוסיפו כף או שתיים של סולת. חשוב שהבצק ישמור על רכות ולא יהיה קשה מדי
  2. נעבור לבשר, ישנן שתי שיטות להכנת הבשר, באחת מבשלים אותו מעט לפני הציפוי בבצק ובשנייה כלל לא
    • שיטה ראשונה ללא בישול הבשר –  השיטה הזאת תקל על תהליך הכנת הקובה מכיוון שהבשר קל לעבודה אבל הקובה תצא פחות רכה וטובה. ערבבו את כל המצרכים בקערה גדולה ותנו להם לנוח 10 דקות.
    • שיטה שניה עם בישול הבשר – בשיטה הזאת הקובה תצא מושלמת אבל זה דורש טיפה יותר מיומנות בעיטוף הבשר ואני לגמרי סומכת עליכם שתצליחו! נחמם מחבת גדולה או סיר ונשים מעט שמן. נטגן תחילה את הבצל עד לשקיפות, נניח את הבשר הטחון ונוסיף אליו פטרוזיליה קצוצה, ותבלינים. הבשר צריך לשנות את צבעו מעט אבל לא להיות מוכן עד הסוף. צריך לזכור כי הוא נכנס לקובה ועובר בישול נוסף. פוררו אותו אל תוך המחבת וטגנו מעט זמן. נכבה את האש ונניח לבשר להתקרר
  3. כדי להתחיל ולהרכיב את הקובות, נניח לצד משטח העבודה קערה עם מים ותבנית עם נייר אפייה משומן קלות.
  4. נרטיב מעט את הידיים, נקרוץ חתיכה מבצק הסולת, ונתחיל לשטח אותה על היד. באמצע נניח כפית עד כפית וחצי מהבשר ונסגור כלפי מעלה כאשר תוך כדי אנו הופכים את כיוון הסגירה למטה. ישנן הרבה דרכים להכין את הקובות- אתם חייבים לאמץ את הדרך שנוחה לכם. אין דרך נכונה ואין משהו שמצליח יותר, כל אחד יצליח בדרך שלו בהכנת הקובות. בהתחלה חלקן ייצאו יותר טוב וחלקן פחות טוב. צריך לנסות ולשמור על מעטפת דקה כמה שאפשר אך ללא חורים. אם נוצרו חורים, מלאו אותם באמצעות הסולת. מלאכת הכנת הקובות דורשת זמן ולמי שאין את המיומנות היא תהיה לא קלה, אבל אני מבטיחה שזה שווה את זה. מהכמות הזאת ייצאו לכן בערך 25 קובות ולכן אני ממליצה להקפיא את חלקן.
  5. נניח את הקובות בצד ונעבור להכנת הרוטב

מרק הקובה:

  1. על קרש נחתוך את הסלקים לפרוסות דקות או ריבועים קטנים זאת כדי שיתבשלו בקלות ברוטב. חצי מאחד הסלקים נגרד בפומפיה – כדי שיתקבל צבע עמוק למרק שלנו
  2. נקצוץ בצל דק, ונחמם בסיר. נניח שתי כפות שמן ונטגן את הבצל
  3. נוסיף את הסלק, הסלרי, הסוכר, רסק, תבלינים, ולימון. לבסוף נוסיף 5 כוסות מים נערבב היטב וננמיך את האש
  4. נבשל את הרוטב כעשרים דקות עם מכסה סגור, בסופן נטעם ונתקן תיבול. יש כאלו שאוהבים את המרק חמוץ יותר או פחות. שחקו עם כמויות המלח והלימון כדי להגיע לתוצאה מושלמת.
  5. בשלב הזה כשהרוטב מסיים להתבשל נפתח את המכסה וניתן לרוטב להצטמצם מעט. נגביר את האש ושהרוטב רותח נוסיף את הקובות למרק. לכמות המרק הזאת נוסיף משהו כמו 14 קובות, לא יותר. את הקובות נכניס לסיר וננער אותו בעדינות. ננסה לא לגעת בקובות עם כף כדי לא לפגוע בצורה שלהן
  6. נבשל את הקובה 20 דקות בערך על אש נמוכה

וכמה טיפים חשובים להצלחה:

  • גם אם יש חורים בבצק זה לא נורא. תנסו לסגור אותם עם מעט בצק מעל אבל זה יסתדר בתוך הסיר
  • כדי להצליח לגלגל את הבצק תדאגו שהיד תהיה רטובה או מעט משומנת
  • את הקובות שתקפיאו ניתן להקפיא בתבנית ביצים עם ניילון נצמד עליה. זו שיטת הקפאה מעולה

שיתוף המתכון

1 1 vote
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

טוסט מוקרם כמו בנאפיס

אין מנה יותר נוסטלגית מטוסט מוקרם כמו בנאפיס! מנה שזורקת אותי שנים אחורה, קלה להכנה

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן