מתכון לקובה סלק: מתכון מבית סבתא

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

קובה סלק. זה אחד הדברים שאני יותר אוהבת לאכול כבת למשפחה עיראקית. הוא אהוב עליי במיוחד בחורף ובמיוחד סביב השולחן המשפחתי. המתכון הזה עבר הרבה עד שהגיע לשלמות שלו, עם הכמויות המדויקות והטעם הנפלא. בתיאבון לכולם

מרכיבים:

למילוי הקובות:

  • 700 גרם בשר טחון
  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
  • כפית בהרט
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • בצל בינוני קצוץ דק

למעטפת הקובה:

  • 700 גרם סולת
  • 2 וחצי כוסות מים
  • חצי כפית מלח

לרוטב:

  • 3 סלקים בינונים
  • 1 בצל קצוץ
  • לימון
  • 3 כפות סוכר
  • קופסה קטנה רסק עגבניות
  • מלח

 

אופן הכנה:

מתחילים עם הקובות:

  1. בקערה גדולה נניח את הסולת, נוסיף מים (לא את כל הכמות תחילה) ומלח ונערבב. הסולת צריכה להפוך לבצק רך והמים צריכים להיספג לתוכה אך שהיא תישאר רטובה. אם אין מספיק מים הוסיפו מעט והניחו אותה בצד לרבע שעה.
  2. נעבור לבשר, ישנן שתי שיטות להכנת הבשר, באחת מבשלים אותו מעט לפני הציפוי בבצק ובשנייה כלל לא
    • שיטה ראשונה ללא בישול הבשר –  השיטה הזאת תקל על תהליך הכנת הקובה מכיוון שהבשר קל לעבודה. ערבבו את כל המצרכים בקערה גדולה ותנו להם לנוח 10 דקות.
    • שיטה שניה עם בישול הבשר – בשיטה הזאת הקובה תצא מושלם אבל זה דורש טיפה יותר מיומנות בעיטוף הבשר, נחמם מחבת גדולה או סיר ונשים מעט שמן. נטגן תחילה את הבצל עד לשקיפות, נניח את הבשר הטחון ונוסיף אליו פטרוזיליה קצוצה, ותבלינים. הבשר צריך לשנות את צבעו מעט אבל לא להיות מוכן עד הסוף. צריך לזכור כי הוא נכנס לקובה ועובר בישול נוסף. פוררו אותו אל תוך המחבת וטגנו מעט זמן. נכבה את האש ונניח לבשר להתקרר
  3. כדי להתחיל ולהרכיב את הקובות, נניח לצד משטח העבודה קערה עם מים ותבנית עם נייר אפייה משומן קלות.
  4. נרטיב מעט את הידיים, נקרוץ חתיכה מבצק הסולת, ונתחיל לשטח אותה על היד. באמצע נניח כפית עד כפית וחצי מהבשר ונסגור כלפי מעלה כאשר תוך כדי אנו הופכים את כיוון הסגירה למטה. ישנן הרבה דרכים להכין את הקובות- אתם חייבים לאמץ את הדרך שנוחה לכם. אין דרך נכונה ואין משהו שמצליח יותר, כל אחד יצליח בדרך שלו בהכנת הקובות. בהתחלה חלקן ייצאו יותר טוב וחלקן פחות טוב. צריך לנסות ולשמור על מעטפת דקה כמה שאפשר אך ללא חורים. אם נוצרו חורים, מלאו אותם באמצעות הסולת. מלאכת הכנת הקובות דורשת זמן ולמי שאין את המיומנות היא תהיה לא קלה, אבל אני מבטיחה שזה שווה את זה. מהכמות הזאת ייצאו לכן בערך 30 קובות ולכן אני ממליצה להקפיא את חלקן.
  5. נניח את הקובות בצד ונעבור להכנת הרוטב

מרק הקובה:

  1. במעבד מזון נחתוך את הסלקים לפרוסות דקות דקות, זאת כדי שיתבשלו בקלות ברוטב.
  2. נקצוץ בצל דק, ונחמם מחבת גדולה ורחבת שוליים (כמו של דג מרוקאי). נניח שתי כפות שמן ונטגן את הבצל
  3. נוסיף את הסלק, הסוכר, רסק, תבלינים, ולימון. לבסוף נוסיף 5 כוסות מים נערבב היטב וננמיך את האש
  4. נבשל את הרוטב כעשרים דקות עם מכסה סגור, בסופן נטעם ונתקן תיבול. יש כאלו שאוהבים את המרק חמוץ יותר או פחות. שחקו עם כמויות המלח והלימון כדי להגיע לתוצאה מושלמת.
  5. בשלב הזה כשהרוטב מסיים להתבשל נפתח את המכסה וניתן לרוטב להצטמצם מעט. נגביר את האש ושהרוטב רותח נוסיף את הקובות למרק. לכמות המרק הזאת נוסיף משהו כמו 14 קובות, לא יותר.
  6. נבשל את הקובה 20 דקות בערך ואפשר גם יותר, על אש נמוכה.

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן