אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
לחמניות בית

מתכון ללחמניות בית

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

10 לחמניות

שיתוף המתכון

ביום שישי אני ממש אוהבת להכין את הלחמניות האלו, למלא אותן בכל טוב ולאכול אותן בצהריים, קצת לפני שאני מסיימת את הבישולים. הלחמניות האלו קלות להכנה, רכות מאוד וטעימות מאוד! אני יודעת שיש אנשים שעבודה עם שמרים מפחידה אותם, אבל באמת שמהרגע שלומדים לעבוד עם השמרים, זה קלי קלות! כל השלבים וכל הטיפים במתכון הבא

מרכיבים:

  • חצי קילו קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1.5 כוסות מים (בערך)
  • 3\1 כוס שמן
  • חצי כף מלח
  • לציפוי: שומשום

אופן הכנה:

  1. בשלב הראשון נערבב בקערה את כף השמרים עם 2 כפות הסוכר ועוד 2 כפות מים. נניח להתססה במשך 10 דקות
  2. אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף את השמן ואת הקערה עם המרכיבים ששמנו בצד להתססה.
  3. נתחיל בתהליך הלישה ותוך כדי ערבוב החומרים כשהמיקסר פועל על מהירות נמוכה נוסיף בהדרגה מים. כמות המים המופיעה במתכון היא הכמות שאני ממליצה עליה אך הכמות משתנה בהתאם לסוג הקמח, הלחות בחדר והטמפ’ לכן אם אתם רואים שהבצק כבר התאחד והוא רך או להפך נותר קשה, שחקו עם כמות המים.
  4. כאשר כל המרכיבים התאחדו לכדי בצק נוסיף את המלח ונמשיך ללוש על מהירות נמוכה במשך 7 דקות לפחות.
  5. כשהבצק רך ונעים לעבודה, נשמן מעט קערה ונעביר אותו אליה. נכסה בניילון נצמד או שקית ומעל נניח מגבת. נשאיר את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח. בדר”כ בקיץ לא יותר משעה ובחורף לא יותר משעה וחצי.
  6. לאחר שהבצק תופח נוציא אותו מהקערה ובעדינות נוציא לו את האוויר תוך כדי לישה.
  7. כעת נתחיל בעיצובו: נקרוץ עיגולים קטנים ושווים בגודלם, נגלגל לנחש על משטח עבודה מקומח, ניצור לולאה ונכניס את הקצה פנימה בדומה לקשר בשרוכים.
  8. את הלחמניות בצורתן נניח על תבנית עם נייר אפייה ונשאיר להתפחה נוספת מכוסה במגבת במשך 20 דקות. לאחר ההתפחה נצפה את הלחמניות בביצה ושומשום ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 30 דקות או עד להזהבה.

טיפים:

  • אם רוצים להשאיר את המתכון טבעוני, במקום ביצה ניתן למרוח שמן זית או סילאן
  • הלחמניות נשמרות טוב עד 4 ימים בשקית אטומה
  • ניתן להקפיא את הלחמניות

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.9 / 5. כמות דירוגים 87

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אתי

למה הוא יוצא לי קשה

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן