אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לקוקילידה ביתית מטורפת

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

10 קוקילידות

שיתוף המתכון

לכבוד יום המשפחה שמחמם את הלב בכל שנה ולכבוד השמש שהחליטה שהיא מגיעה ומזכירה לנו כמה היא נעימה, החלטתי להכין קינוח מפנק במיוחד כדי לחגוג כמו שצריך. קוקילידה ביתית עשירה בטעמים ומפוצצת בשוקולד. את העוגיות אפשר לאכול גם לבד ואת הגלידה כמובן שגם…..

מרכיבים:

  • חצי כוס אבקת קקאו
  • כוס סוכר לבן
  • חצי כוס חמאה מומסת
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 ביצה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1 ו3\1 כוסות קמח לבן
  • 2\1 כפית אבקת אפייה
  • 2\1 כפית מלח
  • 3\1 כוס שברי שוקולד \ שוקולד צ’יפס (אני השתמשתי בחצי כמות שוקולד חלב וחצי שוקולד מריר שקצצתי לשברים די גדולים)
  • למילוי: גלידת וניל או כל גלידה אחרת שאתם אוהבים. עדיף גלידה חלקה

אופן הכנה:

  1. בקערה בינונית מערבבים יחד את הקקאו, הסוכר החמאה והשמן.
  2. בקערה נפרדת מערבבים טוב עד לקבלת קצף לבן את הביצה יחד עם תמצית הוניל.
  3. מוסיפים את קערת היבשים לביצה ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים קלות
  4. מוסיפים את ששבי השוקולד ומקפלים אותם פנימה. אין צורך לערבב הרבה כדי לא לפגוע במרקם.
  5. על גבי תבנית עם נייר אפייה מניחים באמצעות כף גלידה את העוגיות עם רווח ביניהן. בגלל אבקת האפייה הן מתנפחות וגדלות לצדדים
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ואופים 12 דקות.
  7. לאחר האפייה מעבירים את העוגיות לרשת צינון. כשהן ייצאו מהתנור הן יהיו רכות בהחלט ואחרי הצינון הן יתקשו מבחוץ ויישארו רכות מבפנים. זה המרקם שדרוש להן.
  8. אני ממליצה כדי ליצור צורה יפה, לקרוץ עם קורצן עוגיות עגול את העוגיות.
  9. לאחר שהעוגיות מתקררות, עדיף כעבור שעה לפחות, ממלאים אותן בגלידה ומניחים עוגיה נוספת מעל. מכניסים להקפאה ומוציאים רבע שעה לפני שרוצים לאכול

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.9 / 5. כמות דירוגים 140

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

עוף בדבש בתבנית אחת

זה המתכון שאתם חייבים בשולחן החג שלכם! העוף יוצא עסיסי מאוד, אני השתמשתי בפרגיות עם

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן