הערה חשובה תחילה: כל המתכונים בהם אני כותבת שיש להכניס את מצרכי הבצק לקערת המיקסר, ניתן להכין גם בלישה ידנית. בלישה ידנית העבודה קצת יותר קשה כדי להגיע למרקם הדרוש אבל זה בהחלט אפשרי ויעיל. בכל מקרה כשאני מסיימת ללוש במיקסר אני לשה את הבצק מעט ביד כדי לחוש אותו ואת המרקם שלו.
- לקערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים, סוכר ונערבב בעזרת כף. נוסיף ביצה ומים ונתחיל ללוש במהירות נמוכה. כאשר נוצר בצק נוסיף את המלח ונלוש 6 דקות. הבצק צריך להיפרד מהדפנות קלות אך להישאר רך ומעט דביק.
- נניח את הבצק להתפחה במקום חם ובכיסוי ניילון ומגבת. הבצק צריך להכפיל את נפחו וההתפחה צריכה לקחת לא פחות משעה.
- לאחר שהבצק תפח, נוציא אותו אל משטח עבודה מקומח. נוציא את האוויר ונרדד את הבצק למלבן גדול
- למילוי: את הבטטה הקלופה והמבושלת נמעך למחית חלקה ונוסיף לה מעט מלח.
- על הבצק המרודד נמרח את הבטטה, נוסיף את ממרח הפסטו, מעל נפזר מוצרלה וגבינת פטה ונגלגל לרולדה גדולה. נחתוך לשבלולים גדולים ונניח אותם בתבנית משומנת היטב.
- נמרח את המאפה בביצה טרופה
- את המאפה נכניס לתנור שחומם מראש ל180′ מעלות על חום עליון תחתון, לא טורבו למשך 35 דקות או עד שזהוב. ניתן לבדוק אם מוכן בעזרת קיסם- אם הוא יוצא יבש, זה מוכן.
- המאפה נשמר במקרר עד 4 ימים מיום ההכנה