אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
מאפה שמרים, בטטה, פסטו וגבינות

מתכון למאפה שמרים במילוי בטטה, פסטו וגבינות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

תבנית פיירקס בינונית

שיתוף המתכון

בצק שמרים, איך אני אוהבת בצק שמרים! לא רק שהבצק הזה רך בטירוף, הוא במילוי של דברים מושלמים: בטטה, ממרח פסטו בזיליקום, והמון גבינות. התבנית התחסלה תוך פחות משעתיים….

מרכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כף מלח
  • כוס מים פושרים

למילוי:

  • 1 בטטה קלופה ומבושלת
  • 4 כפות ממרח פסטו בזיליקום (מתכון לפסטו ביתי)
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 50 גרם גבינת פטה \ בולגרית מעודנת

לציפוי:

ביצה טרופה

אופן הכנה:

הערה חשובה תחילה: כל המתכונים בהם אני כותבת שיש להכניס את מצרכי הבצק לקערת המיקסר, ניתן להכין גם בלישה ידנית. בלישה ידנית העבודה קצת יותר קשה כדי להגיע למרקם הדרוש אבל זה בהחלט אפשרי ויעיל. בכל מקרה כשאני מסיימת ללוש במיקסר אני לשה את הבצק מעט ביד כדי לחוש אותו ואת המרקם שלו.

  1. לקערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים, סוכר ונערבב בעזרת כף. נוסיף ביצה ומים ונתחיל ללוש במהירות נמוכה. כאשר נוצר בצק נוסיף את המלח ונלוש 6 דקות. הבצק צריך להיפרד מהדפנות קלות אך להישאר רך ומעט דביק.
  2. נניח את הבצק להתפחה במקום חם ובכיסוי ניילון ומגבת. הבצק צריך להכפיל את נפחו וההתפחה צריכה לקחת לא פחות משעה.
  3. לאחר שהבצק תפח, נוציא אותו אל משטח עבודה מקומח. נוציא את האוויר ונרדד את הבצק למלבן גדול
  4. למילוי: את הבטטה הקלופה והמבושלת נמעך למחית חלקה ונוסיף לה מעט מלח.
  5. על הבצק המרודד נמרח את הבטטה, נוסיף את ממרח הפסטו, מעל נפזר מוצרלה וגבינת פטה ונגלגל לרולדה גדולה. נחתוך לשבלולים גדולים ונניח אותם בתבנית משומנת היטב.
  6. נמרח את המאפה בביצה טרופה
  7. את המאפה נכניס לתנור שחומם מראש ל180′ מעלות על חום עליון תחתון, לא טורבו למשך 35 דקות או עד שזהוב. ניתן לבדוק אם מוכן בעזרת קיסם- אם הוא יוצא יבש, זה מוכן.
  • המאפה נשמר במקרר עד 4 ימים מיום ההכנה

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן