אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון למרק קובה דלעת: מתכון מבית סבתא

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15-20 קובות

שיתוף המתכון

העולם מתחלק לשניים: אלו שממש אוהבים קובה סלק ואלו שמממש אוהבים קובה דלעת. את המתכון המדהים לקובה סלק מבית סבתא כתבתי לכם בעבר והפעם, מרק לקובה דלעת. הקובה היא אותה קובה, עם אותם טעמים עשירים ומה שמשתנה היא התפאורה שהופכת כתומה וטעימה לא פחות (וכמו שהבנתם, יש שיגידו יותר).
אם הכנתם כמות קובה גדולה כמו שהמלצתי בעבר והקפאתי את חלקה, זה הזמן להכין את המרק ולהכניס את הקובות הקפואות אחרי הפשרה קצרה ישירות אל הרוטב לבישול

מרכיבים:

להכנת הקובה עצמה היכנסו למתכון:
http://plplt.co.il/1199/

למרק קובה דלעת:

  • 700 גרם דלעת
  • 1 בצל בינוני
  • 3 גבעולי סלרי
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
  • 3 כוסות מים
  • חצי כפית בהרט
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כף סוכר
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כוס מיץ לימון סחוט
  • מלח, פלפל

אופן הכנה:

  1. במחבת עמוקה נחמם מעט שמן ונוסיף בצל קצוץ. במקביל נחתוך את הדלעת לקוביות ואת גבעולי הסלרי נקצוץ דק. לאחר שהבצל הזהיב מעט, ננמיך את האש ונוסיף את קוביות הדלעת.
  2. נערבב אותן מעט ובשלב הזה ניתן להוסיף את הסלרי. גם אותו נערבב היטב עם הדלעת והבצל לפתיחת הטעמים בשמן. נוסיף 3 שיני שום כתושות.
  3. כעת, ניתן להוסיף את המים, רסק העגבניות, והתבלינים. נגביר מעט את האש ונחכה עד לרתיחה. נבדוק ונשפר טעמים. הרוטב צריך להיות מעט חמוץ אך לא מדי. חשוב לזכור שהוא יצטמצם ברגע שהקובות יתווספו אליו.
  4. נבשל את הרוטב על להבה נמוכה 30 דקות או עד שהדלעת רכה. אני אוהבת לשמור על הדלעת נגיסה ולא רכה מדי כדי שלא תהפוך סיבית.
  5. כאשר הדלעת התרככה ולאחר שיפור הטעמים, ניתן להוסיף את הקובות. נביא את המרק שוב לרתיחה ונניח במרק בכל פעם בין 4-5 קובות. בין לבין נחכה דקה או שתיים כדי שכל אחת מהקובות תמצא את מקומה. חשוב לפנות מקום במרק כאשר אתם מניחים קובות נוספות כדי שהן לא יידבקו זו לזו.
  6. כעת נבשל את הקובות במרק במשך 40 דקות על אש נמוכה ובמכסה סגור

מומלץ להגיש לצד אורז

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
תהילה

יצא מושלם!!
בדיוק הגיסה קפצה לביקור. וזה היה גאוה של מרק . התלקקה .
והזמינה פעם נוספת את עצמה לבוא לארוחת קובה😆

ליז

מרק חובה כל שישי!! תודה רבה

המתכונים האחרונים בבלוג

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

פסטייה מרוקאית

סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן