מתכון לעגבניות שרי מיובשות בתנור

מתכון אורח שנכתב על ידי:

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מספר סועדים :

צנצנת גדולה

עגבניות שרי מיובשות עם שמן זית, שום ובזיליקום- מתכון קל ויוצא מעדן שישדרג כל מנה!

כל כך קל להכין בבית עגבניות מיובשות, ויוצא כל כך טעים! אין כמו להכין בבית. בפעם הראשונה שהכנתי הצטערתי שלא הכפלתי כמויות. יצא כל כך טעים ונחטף כמו סוכריות! על פרוסת לחם יחד עם פסטו וגבינה מעל- יוצא פשוט מעדן. העגבניות מצטמקות בתנור, לכן אני אני ממליצה להכפיל כמויות וכך יהיה מספיק כדי לשלב בכריכים, פוקאצ’ות, סלטים, ופסטות או אפילו להכניס לצנצנות ולחלק כמתנה טעימה לאהובים. 

תהנו!

מרכיבים:

  • 2 ק”ג עגבניות שרי
  • מלח (לפזר מעל העגבניות)
  • אורגנו מיובש (לא חובה)
  • 7-8 שיני שום מקולפות וחתוכות לחצאים
  • עלי בזיליקום (או כל תיבול אהוב)
  • שמן זית
  • צנצנת זכוכית

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-120 מעלות.
  2. שוטפים וחותכים את העגבניות שרי לחצי ומניחים על גבי נייר אפייה, כאשר פנים העגבנייה כלפי מעלה.
  3. מפזרים מעל מלח ועלי אורגנו מיובשים או כל תיבול אחר שאוהבים (אני הוספתי תערובת עלים איטלקית שהייתה לי).
  4. מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 3-4 שעות לפחות, עד שהעגבניות יתייבשו ויצטמקו (להיזהר שלא יישרפו).
  5. מצננים עד לטמפרטורת החדר. מעבירים את העגבניות לצנצנת נקייה וביניהן מכניסים את פרוסות שיני השום ועלי בזיליקום הטריים. שופכים שמן זית עד כיסוי העגבניות ונהנים מהריח הנפלא מכל ביס!

דרגו את המתכון

דירוג ממוצע 4.9 / 5. כמות דירוגים 65

אהבתם את המתכון? שתפו אותו

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב print
שיתוף ב email

קבלו עדכונים על מתכונים חדשים

התגובות שלכם

avatar

המתכונים האחרונים בבלוג

חצי שעה

לחמניות בית ספר רכות

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות

רוצים להישאר מעודכנים במתכונים החדשים?

עקבו אחרי באינסטוש או הורידו את האפליקציה

דילוג לתוכן