אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון למפרום קלאסי

מפרום. שילוב של תפוח אדמה…קציצה עסיסית ומלאה בטעמים, ציפוי פריך ורוטב אדום. כל הדברים הטובים בבת אחת. הכנת המפרום לא קלה ודורשת הרבה שלבים, אבל היא שווה את התוצאה וזה בהחלט מתכון שכל אחד יכול להכין עם קצת מאמץ!
סיר מושלם לערב שישי

שיתוף המתכון

מרכיבים

לקציצה:

  • קילו בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • 2 ביצים בגודל לארג'
  • 2 פרוסות לחם לבן / לחם פרנה
  • 3 שיני שום כתושות
  • כף תבלין בהרט
  • כף קינמון
  • כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור
  • כף כורכום
  • כף פפריקה מתוקה
  • 6-7 תפוחי אדמה בגודל בינוני

לבלילה:

  • 2-3 ביצים
  • כף רסק
  • כף פפריקה מתוקה
  • חצי כוס קמח
  • רבע כוס מים

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • קופסת עגבניות מרוסקות
  • כוס מים
  • מלח, פלפל

שלבי הכנה

  1. נתחיל מתפוחי האדמה: נקלוף את תפוחי האדמה ונניח אותם על משטח עבודה נקי. את תפוחי האדמה נחתוך לפרוסות בעובי חצי ס״מ בערך. אני אוהבת לחתוך במנדולינה אפילו יותר דק.
  2. נעבור אל המילוי: הקציצות הן הדבר החשוב במפרום והן יוצרות את הטעמים שלו. חשוב לא לחשוש מתבלינים רבים בקציצות. נקצוץ דק בצל. בקערה גדולה נניח בשר טחון, את הבצל, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות, 2 ביצים ו2 פרוסות לחם רטובות וקצוצות דק. נוסיף את התבלינים ונערבב הכל היטב במשך 5 דקות כדי לקשור את החלבון שבבשר. נניח את התערובת במקרר למשך רבע שעה.
  3. כעת נעבור לשלב ההרכבה: ניקח כל אחת מפרוסות תפוח האדמה ונמלא בין שתיים בתערובת בשר. חשוב למלא את תפוחי האדמה ביחסית כמות גדולה של בשר כדי שיצאו קציצות עסיסיות ועשירות.
  4. לאחר שהרכבו את כל הקציצות נעבור לשלב הטיגון. נכין את הבלילה ואם צריך נוסיף עוד מים כדי שתצא בלילה סמיכה אבל לא יותר מדי
  5. נחמם שמן בכמות נדיבה במחבת או סיר סוטאז׳ עם דפנות גבוהות
  6. נטבול כל קציצה בקמח ולאחר מכן בבלילת הביצים, ונטגן בשמן חם. אמורה להיווצר קציצה עם שכבה דקה של ציפוי קריספי. נוציא את הקציצות לרשת צינון ונעבור להכנת הרוטב
  7. בסיר גדול נטגן בצל ושום כתוש נוסיף את העגבניות המרוסקות והמים וכאשר הרוטב יגיע לרתיחה, נתקן טעמים ונוסיף את הקציצות. ננמיך את האש ונבשל את הקציצות ברוטב במשך שעה וחצי-שעתיים
  • לגרסת החצילים נחתוך חציל לעיגולים בעובי ס"מ וחצי, נניח במסננת עם מלח לחצי שעה. אחרי חצי שעה נייבש היטב במגבת נייר. לאחר מכן נמלא את החציל בבשר

גלריית תמונות

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Yam

איזה גטדל ביצים ?אפשר m?

Bookmark (0)
Please login to bookmarkClose

No account yet? Register

הקופונים שלי

קופון לפוד אפיל (food appeal)

20% הנחה על כל החנות

מידע נוסף

קופון להני – heny

15% הנחה על כל מוצרי האתר

מידע נוסף

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן