מתכון למפרום תפוחי אדמה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 יחידות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

מפרום. שילוב של תפוח אדמה…קציצה עסיסית ומלאה בטעמים, ציפוי פריך ורוטב אדום. כל הדברים הטובים בבת אחת. הכנת המפרום לא קלה ודורשת הרבה שלבים, אבל היא שווה את התוצאה וזה בהחלט מתכון שכל אחד יכול להכין עם קצת מאמץ!
סיר מושלם לערב שישי

מרכיבים:

לקציצה:

  • 800 גרם בשר טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • 2 ביצים בגוגל לארג'
  • 2 פרוסות לחם לבן / לחם פרנה
  • 3 שיני שום כתושות
  • כף תבלין בהרט
  • כף קינמון
  • כף מלח
  • חצי כף פלפל שחור
  • כף כורכום
  • כף פפריקה מתוקה
  • 6-7 תפוחי אדמה בגודל בינוני

לבלילה:

  • 2-3 ביצים
  • כף רסק
  • כף פפריקה מתוקה
  • קערת קמח

לרוטב:

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • קופסת עגבניות מרוסקות
  • כוס מים
  • מלח, פלפל

לגרסה ללא גלוטן:

החליפו את הלחם בקציצה לפירורי לחם ללא גלוטן \ 3 כפות קמח ללא גלוטן. לציפוי השתמשו בקרונפלור

אופן הכנה:

  1. נתחיל מתפוחי האדמה: נקלוף את תפוחי האדמה ונניח אותם על משטח עבודה נקי. את תפוחי האדמה נחתוך לפרוסות בעובי ס"מ אחד בערך ואת הפרוסות האלו נחתוך באמצע אך לא עד הסוף כל שתיווצר צורה של פה (או פקמן אם תרצו). את תפוחי האדמה נניח בקערה עם מים קרים כדי שלא ישחירו
  2. נעבור אל המילוי: הקציצות הן הדבר החשוב במפרום והן יוצרות את הטעמים שלו. חשוב לא לפחד מתבלינים רבים בקציצות. נקצוץ דק בצל ונניח אותו בקערה עם מלח. התהליך הזה יגרום לבצל להפוך שקוף ורך. כעבור חצי שעה נוציא את הבצל מהקערה ונראה איך צבעו השתנה למעט שקוף.
    בקערה גדולה נניח בשר טחון, את הבצל, פטרוזיליה וכוסברה קצוצות, 2 ביצים ו2 פרוסות לחם רטובות וקצוצות דק. נוסיף את התבלינים ונערבב הכל היטב במשך 5 דקות כדי לקשור את החלבון שבבשר. נניח את התערובת במקרר למשך רבע שעה.
  3. כעת נעבור לשלב ההרכבה: ניקח כל אחת מפרוסות תפוח האדמה ונמלא אותן בתערובת בשר. חשוב למלא את תפוחי האדמה ביחסית כמות גדולה של בשר כדי שיצאו קציצות עסיסיות ועשירות. לאחר שהרכבו את כל הקציצות נעבור לשלב הטיגון:
  4. נחמם שמן עמוק במחבת עם דפנות גבוהות ובמקביל נכין קערה אחת עם ביצים טרופות + 1 כף רסק וכף פפריקה וקערה אחת עם קמח.
  5. נטבול כל קציצה בקמח ולאחר מכן בבלילת הביצים, ונטגן בשמן חם. אמורה להיווצר קציצה עם שכבה דקה של ציפוי קריספי. נוציא את הקציצות לנייר סופג ונעבור להכנת הרוטב
  6. בסיר גדול נטגן בצל ושום כתוש נוסיף את העגבניות המרוסקות והמים וכאשר הרוטב יגיע לרתיחה, נוסיף את הקציצות. נבשל את הקציצות ברוטב במשך שעה
  • לגרסת החצילים נחתוך חציל לעיגולים בעובי ס"מ וחצי, נניח במסננת עם מלח לחצי שעה. אחרי חצי שעה נייבש היטב במגבת נייר. לאחר מכן נמלא את החציל בבשר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן