מתכון לחצ'פורי אצ'רולי – מאפה גבינות וביצה רכה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 מאפים

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

את הפעם הראשונה שטעמתי חצ'פורי אני זוכרת היטב. זה היה בשוק מחנה יהודה, במקום שמוקדש כולו לחצ'פורי… אחרי הביס הראשון- התאהבתי. יש בו את כל הדברים האהובים עליי (ונראה לי שעל רוב העולם) מאפה רך, גבינות נמסות וביצה רכה. אני אמנם לא מהעדה, לכן במשך כמה שנים ניסיתי לשחזר ולהגיע לטעם מדויק, עם הגבינה האמיתית בתוספת טעמים ישראליים…

מרכיבים:

לבצק:

  • 900 גרם קמח
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 25 גרם חמאה בטמפ' החדר
  • 2 כפות חלב
  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • כף סוכר
  • כף מלח

למילוי:

  1. 150 גרם גבינה גרוזינית \ גבינה
  2. 150 גרם גבינה בולגרית
  3. 150 גרם גבינת מוצרלה
  4. 100 גרם גבינה צהובה
  5. 8 ביצים (אחת לכל מאפה)

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה נתחיל עם הכנת הבצק: נכניס את המצרכים לפי הסדר ונכניס את המים בהדרגה עד להיווצרות בצק רך ומעט דביק. נמשיך ללוש את הבצק במשך 7 דקות לפחות על מהירות נמוכה במיקסר
  2. כאשר הבצק מוכן נניח אותו בקערה ונתפיח אותו למשך שעה- שעה וחצי לפחות או עד להכפלת הנפח
  3. במקביל, נערבב בקערה את הגבינות ונכין את משטח עבודה מקומח מעט
  4. נוציא את הבצק מהקערה ונוציא ממנו את האוויר. נחלק את הבצק ל8 חלקים שווים בגודלם. נניח אותם מתחת למגבת ונחכה להתפחה שנייה במשך 20 דקות
  5. כעת, בעזרת מערוך נרדד כל חלק לעיגול ונניח את מלית הגבינות באופן שווה על כל העיגול. אני אוהבת שהגבינה נמצאת על כל העיגול וכך גם בקצוות יש גבינה
  6. נתחיל ליצור את הצורה: נגלגל את צידי החצ'פורי עד למרכז וניצור מעין צורה של סירה.
  7. נניח את המאפים על תבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, בחום רגיל. כעבור 10 דקות נוציא את המאפים, נשבור ביצה על כל אחד מהם, ונכניס לעוד רבע שעה בתנור

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן