אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לחצ’פורי אצ’רולי – מאפה גבינות וביצה רכה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

8 מאפים

שיתוף המתכון

את הפעם הראשונה שטעמתי חצ’פורי אני זוכרת היטב. זה היה בשוק מחנה יהודה, במקום שמוקדש כולו לחצ’פורי… אחרי הביס הראשון- התאהבתי. יש בו את כל הדברים האהובים עליי (ונראה לי שעל רוב העולם) מאפה רך, גבינות נמסות וביצה רכה. אני אמנם לא מהעדה, לכן במשך כמה שנים ניסיתי לשחזר ולהגיע לטעם מדויק, עם הגבינה האמיתית בתוספת טעמים ישראליים…

מרכיבים:

לבצק:

  • 900 גרם קמח
  • כף וחצי שמרים יבשים
  • 25 גרם חמאה בטמפ’ החדר
  • 2 כפות חלב
  • 2 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • כף סוכר
  • כף מלח

למילוי:

  1. 150 גרם גבינה גרוזינית \ גבינה
  2. 150 גרם גבינה בולגרית
  3. 150 גרם גבינת מוצרלה
  4. 100 גרם גבינה צהובה
  5. 8 ביצים (אחת לכל מאפה)

אופן הכנה:

  1. בקערת המיקסר עם וו לישה נתחיל עם הכנת הבצק: נכניס את המצרכים לפי הסדר ונכניס את המים בהדרגה עד להיווצרות בצק רך ומעט דביק. נמשיך ללוש את הבצק במשך 7 דקות לפחות על מהירות נמוכה במיקסר
  2. כאשר הבצק מוכן נניח אותו בקערה ונתפיח אותו למשך שעה- שעה וחצי לפחות או עד להכפלת הנפח
  3. במקביל, נערבב בקערה את הגבינות ונכין את משטח עבודה מקומח מעט
  4. נוציא את הבצק מהקערה ונוציא ממנו את האוויר. נחלק את הבצק ל8 חלקים שווים בגודלם. נניח אותם מתחת למגבת ונחכה להתפחה שנייה במשך 20 דקות
  5. כעת, בעזרת מערוך נרדד כל חלק לעיגול ונניח את מלית הגבינות באופן שווה על כל העיגול. אני אוהבת שהגבינה נמצאת על כל העיגול וכך גם בקצוות יש גבינה
  6. נתחיל ליצור את הצורה: נגלגל את צידי החצ’פורי עד למרכז וניצור מעין צורה של סירה.
  7. נניח את המאפים על תבנית עם נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, בחום רגיל. כעבור 10 דקות נוציא את המאפים, נשבור ביצה על כל אחד מהם, ונכניס לעוד רבע שעה בתנור

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

טוסט מוקרם כמו בנאפיס

אין מנה יותר נוסטלגית מטוסט מוקרם כמו בנאפיס! מנה שזורקת אותי שנים אחורה, קלה להכנה

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן