אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון ללחמניות במילוי בשר, חצילים ובצלים

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

10 לחמניות

שיתוף המתכון

כנראה בגלל שאני כל כך אוהבת הפתעות, נהיה לי קטע עם דברים ממולאים. תמיד כשפותחים מאכלים ממולאים, מתגלה בפנינו הפתעה נעימה, טעימה ומרגשת. כאלו הלחמניות האלו- מבחוץ לחמניית בית רכה ונעימה ובפנים מילוי עשיר של בשר, חצילים ובצל. מנה מושלמת!

מרכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • כף שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 3\1 כוס שמן
  • 1-1.5 כוסות מים חמימים
  • חצי כף מלח

למילוי:

  • 1 חציל גדול \ 2 חצילים בגודל בינוני (לא חובה)
  • 400 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים
  • כף רסק
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף פפריקה חריפה
  • כף תבלין בהרט (לא חובה)
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • מעט שמן זית

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס את החומרים לבצק לפי הסדר מלבד המלח. את המים נכניס בהדרגה כדי לראות כמה מים דרושים לבצק, כמו שציינתי בעבר, כמות המים תלויה בלחות ובטמפ’ בחדר ולכן הכמות משתנה. נערבב את כל החומרים היטב ונתחיל ללוש במהירות נמוכה.
  2. לאחר שנוצר בצק אחיד, נוסיף את המלח ונמשיך ללוש כ5 דקות לפחות.
  3. בעזרת הידיים ניצור עיגול בצק יפה, נחזיר לקערת המיקסר ונכסה בניילון להתפחה במשך שעה לפחות או עד להכפלת הנפח.
  4. נתחיל עם המילוי: את החציל נחתוך לקוביות ונניח על תבנית עם נייר אפייה. נבזוק שמן זית על החצילים. נאפה את החצילים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה לפחות או עד שהחצילים רכים ומוזהבים. במהלך האפייה נדאג להפוך את החצילים כדי שיזהיבו מכל הצדדים.
  5. בסיר רחב ונמוך עם שוליים גבוהים נחמם מעט שמן, נקצוץ את הבצל לרצועות ונטגן אותו. נוסיף את הבשר ונפורר אותו במחבת היטב, נטגן את הבשר עד שהוא מגיע לגוון חום ולא נשאר ורוד בכלל. אל הסיר נוסיף את התבלינים, שום כתוש ורסק.
  6. כאשר החצילים מוכנים, נוסיף גם אותם לסיר הבשר ונערבב הכל היטב. נכבה את האש ונצנן מעט את המילוי.
  7. נחזור אל הבצק: נוציא את האוויר מהבצק שתפח ונחלק אותו ל10 חלקים שווים. על משטח מקומח נרדד כל עיגול בצק, נמלא בשתי כפות מילוי, נסגור את העיגול ונסיר את עודפי הבצק. נגלגל היטב ונהפוך את הלחמניה כשהצד הסגור כלפי מטה. נניח את הלחמניות על תבנית עם נייר אפיה.
  8. נניח את הלחמניות להתפחה שנייה במשך רבע שעה על התבנית. לאחר ההתפחה השנייה נמרח את הלחמניות בביצה ונכניס את הלחמניות לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 25 דקות או עד להזהבה שלהן. בתיאבון!
  • הלחמניות נשמרות היטב במקרר
  • אפשר לוותר על החצילים אם אתם פחות אוהבים
  • מומלץ לחמם את הלחמניות בתנור לפני הגשתן

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

המתכונים האחרונים בבלוג

לחמניות בזיגוג דבש

שילוב של בייגלה ירושלמי ופרצעל בזיגוג דבש ובמיוחד לראש השנה! לחמניה טעימה ורכה מבפנים שהכי

כרישה ממולאת

סיר טעים, צמחוני וטבעוני, שמתאים לכולם! הכרישה מקבלת זיגוג עדין מרוטב הרימונים והסילאן והטעם שמתקבל

פסטייה מרוקאית

סתיו סעדון המוכשרת הגיעה ללמד אותי איך להכין את הפסטייה שלה, זו שהיא מכינה כבר

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן