אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון ללחמניות בית ספר רכות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 לחמניות גדולות

שיתוף המתכון


הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות להכנה והכי חשוב טעימות בטירוף ושומרות על טריות גם כמה ימים לאחר הכנתן!

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כף מלח
  • כוס מים פושרים (בערך, להוסיף בהדרגה)
  • שומשום
  • ביצה למריחה

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים יבשים, סוכר, ביצה, נוסיף בהדרגה מים ונתחיל לערבל
  2. לאחר שנוצר בצק נוסיף את המלח ונמשיך ללוש לפחות 6 דקות. בשלב הזה בדקו האם צריך להוסיף עוד מים. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולהיות רך ונוח לעבודה.
  3. נניח את הבצק להתפחה בקערה מכוסה בניילון ומעל מגבת.
  4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לפחות שעה. נוציא מהבצק את האוויר ונעביר את משטח העבודה
  5. נקמח קלות את משטח העבודה ונתחיל ליצור לחמניות: נקרוץ חתיכת בצק, ובעזרת הידיים ניצור צורת לחמניה מוארכת / לחמניות עגולות ושמנמנות
  6. נניח את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה ונכסה במגבת לעוד 20 דקות מנוחה להתפחה שנייה.
  7. בינתיים נחמם תנור ל180 מעלות
  8. נמרח ביצה על הלחמניות ונפזר שומשום. נאפה ב180 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהלחמניות זהובות

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
קבל התראות
עדכן על
guest
11 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מיכאל

איזה אלופה……תודה רבה על אתר כך יפה, קל להבנה וכל מתכון אליפות.

מירב

האם אפשר להכין מקמח כוסמין 80 אחוז במקום הקמח הלבן.?

מירב

האם אפשר להתפיח את הבצק לילה שלם במקרר ואם כן, איך להמשיך כשמוציאים מהמקרר..?

Dorit

אין שמן בבצק או שככה צריך לעשות?

המתכונים האחרונים בבלוג

פטריות ממולאות בשר ברוטב

אחד הסירים החגיגיים והמפתיעים, שילוב של פטריות עם בשר ברוטב מתקתק של בצלים וערמונים שאתם

אוסובוקו ובצלים ממולאים

אחד הסירים היותר טעימים שפשוט לא תפסיקו לאכול ממנו! השילוב של הבשר הרך עם הבצלים

נתח בריסקט עם ירקות שורש

אני יודעת שיש מלא מתכונים חגיגיים עכשיו, אבל את הנתח הזה אתם חייבים בשולחן שלכם!

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן