מתכון ללחמניות בית ספר רכות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 לחמניות גדולות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות להכנה והכי חשוב טעימות בטירוף ושומרות על טריות גם כמה ימים לאחר הכנתן!

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כף מלח
  • כוס מים פושרים (בערך, להוסיף בהדרגה)
  • שומשום
  • ביצה למריחה

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים יבשים, סוכר, ביצה, נוסיף בהדרגה מים ונתחיל לערבל
  2. לאחר שנוצר בצק נוסיף את המלח ונמשיך ללוש לפחות 6 דקות. בשלב הזה בדקו האם צריך להוסיף עוד מים. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולהיות רך ונוח לעבודה.
  3. נניח את הבצק להתפחה בקערה מכוסה בניילון ומעל מגבת.
  4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לפחות שעה. נוציא מהבצק את האוויר ונעביר את משטח העבודה
  5. נקמח קלות את משטח העבודה ונתחיל ליצור לחמניות: נקרוץ חתיכת בצק, ובעזרת הידיים ניצור צורת לחמניה מוארכת / לחמניות עגולות ושמנמנות
  6. נניח את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה ונכסה במגבת לעוד 20 דקות מנוחה להתפחה שנייה.
  7. בינתיים נחמם תנור ל180 מעלות
  8. נמרח ביצה על הלחמניות ונפזר שומשום. נאפה ב180 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהלחמניות זהובות

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן