אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון ללחמניות בית ספר רכות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 לחמניות גדולות

שיתוף המתכון


הן רכות כמו עננים והן יבואו לכן בול לכל כריך שתרצו בכל יום. הן קלות להכנה והכי חשוב טעימות בטירוף ושומרות על טריות גם כמה ימים לאחר הכנתן!

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כף מלח
  • כוס מים פושרים (בערך, להוסיף בהדרגה)
  • שומשום
  • ביצה למריחה

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים יבשים, סוכר, ביצה, נוסיף בהדרגה מים ונתחיל לערבל
  2. לאחר שנוצר בצק נוסיף את המלח ונמשיך ללוש לפחות 6 דקות. בשלב הזה בדקו האם צריך להוסיף עוד מים. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולהיות רך ונוח לעבודה.
  3. נניח את הבצק להתפחה בקערה מכוסה בניילון ומעל מגבת.
  4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לפחות שעה. נוציא מהבצק את האוויר ונעביר את משטח העבודה
  5. נקמח קלות את משטח העבודה ונתחיל ליצור לחמניות: נקרוץ חתיכת בצק, ובעזרת הידיים ניצור צורת לחמניה מוארכת / לחמניות עגולות ושמנמנות
  6. נניח את הלחמניות על תבנית עם נייר אפייה ונכסה במגבת לעוד 20 דקות מנוחה להתפחה שנייה.
  7. בינתיים נחמם תנור ל180 מעלות
  8. נמרח ביצה על הלחמניות ונפזר שומשום. נאפה ב180 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהלחמניות זהובות

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 5 / 5. כמות דירוגים 5

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
9 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
מיכאל

איזה אלופה……תודה רבה על אתר כך יפה, קל להבנה וכל מתכון אליפות.

מירב

האם אפשר להכין מקמח כוסמין 80 אחוז במקום הקמח הלבן.?

מירב

האם אפשר להתפיח את הבצק לילה שלם במקרר ואם כן, איך להמשיך כשמוציאים מהמקרר..?

Dorit

אין שמן בבצק או שככה צריך לעשות?

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן