אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found
סופריטו קציצות

מתכון לסופריטו קציצות בשר

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

מתכון קליל וטעים לארוחת צהריים מושלמת והכל בסיר אחד! ככה תכינו סופריטו קציצות בשר טעים ומפנק

מרכיבים:

לקציצות

  • חצי קילו בשר טחון
  • חצי בצל \ בצל קטן קצוץ דק
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • רבע כפית סודה לשתייה
  • חצי לחמניה \ חצי פרנה \ פרוסת לחם לבן
  • חצי כף מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כף תבלין ‘ראס אל חנות’
  • חצי כף בהרט
  • חצי כף פפריקה מתוקה

לתבשיל

  • 5-8 תפוחי אדמה גדולים \ שקית תפוחי אדמה זעירים \ 8-10 תפוחי אדמה קטנים
  • רבע כוס שמן לטיגון
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • 4 שיני שום
  • פפריקה חריפה, כורכום, פפריקה מתוקה – בנדיבות
  • 2 כפות רסק
  • 3 כפות סילאן
  • מלח, פלפל
  • כוס מים

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה נערבב בשר, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, תבלינים ואת הלחם נרטיב נסחט ונקצוץ דק דק. הלחם נותן לקציצה אווריריות נוספת. נערבב הכל היטב בעזרת הידיים ונניח בצד
  2. נחתוך את תפוחי האדמה לפלחים לא קטנים מדי ונניח בקערה עם נייר סופג.
  3. בתוך סיר רחב ונמוך נחמם רבע כוס שמן ונטגן את תפוחי האדמה. לאחר שהם יושחמו מכל הצדדים ממש טוב נוציא אותם לנייר סופג או לרשת
  4. נתחיל ליצור קציצות שטוחות אך לא דקות ונכניס לאותו הסיר בעודו חם. נטגן את הקציצות משני הצדדים בערך 3 דקות מכל צד. נוציא את הקציצות לקערה בצד.
  5. נחתוך את שני הבצלים לרצועות, ונכניס אותם לסיר שלנו. נוסיף את התבלינים ואת השום הכתוש ונערבב היטב עד שהבצל נעשה שקוף. נוסיף סילאן שום ורסק
  6. נוסיף לסיר את הקציצות, תפוחי האדמה ומים. נבדוק אם יש צורך לתקן טעמים ונסגור את הסיר במכסה. ננמיך את האש ונבשל לפחות 45 דקות. לקראת הסיום נפתח מעט את מכסה הסיר כדי לאדות מעט את המים.

שיתוף המתכון

0 0 votes
דירוג מתכון
guest
2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
רונית

האם ניתן להחליף סילאן בדבש?

המתכונים האחרונים בבלוג

מאפה האלים בגרסה משודרגת

מנה קלילה קלה ומרשימה שמכינים באמת בחמש דקות, מינימום מצרכים וזה יוצא כל כך טעים!

לחם שום תלושותי

אני קוראת למתכון הזה: פחמימה מנחמת. לחם שום תלושותי שפשוט כיף לאכול, מלא בטעם והכי

חמוצים מהירים

זו צנצנת שאני ממליצה להכין בכל סופ”ש כך שהיא תישאר במקרר לכל השבוע. חמוצים מהירים

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן