אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכון לסופריטו קציצות בשר

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

6 מנות

שיתוף המתכון

מתכון קליל וטעים לארוחת צהריים מושלמת והכל בסיר אחד! ככה תכינו סופריטו קציצות בשר טעים ומפנק

מרכיבים:

לקציצות

  • קילו בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 ביצה
  • רבע כפית סודה לשתייה
  • חצי לחמניה \ חצי פרנה \ פרוסת לחם לבן
  • חצי כף מלח
  • פלפל שחור
  • כף תבלין ‘ראס אל חנות’
  • חצי בהרט
  • כף פפריקה מתוקה

לתבשיל

  • 5-8 תפוחי אדמה גדולים \ שקית תפוחי אדמה זעירים \ 8-10 תפוחי אדמה קטנים
  • 5-6 כפות שמן לטיגון
  • 2 בצלים גדולים
  • 4 שיני שום
  • פפריקה חריפה, כורכום, פפריקה מתוקה – בנדיבות
  • מלח, פלפל
  • כוס וחצי מים

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה נערבב בשר, בצל קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, תבלינים ואת הלחם שנרטיב ונקצוץ דק דק. נערבב הכל היטב בעזרת הידיים ונניח בצד
  2. נחתוך את תפוחי האדמה לפלחים לא קטנים מדי ונניח בקערה עם נייר סופג.
  3. בתוך סיר מסוג סוטאז’ נחמם רבע כוס שמן ונטגן את תפוחי האדמה. לאחר שהם יושחמו מכל הצדדים נוציא אותם לנייר סופג.
  4. נתחיל ליצור קציצות שטוחות אך לא דקות ונכניס לאותו הסיר בעודו חם. נטגן את הקציצות משני הצדדים בערך 3 דקות מכל צד. נוציא את הקציצות לקערה בצד.
  5. נחתוך את שני הבצלים לרצועות, ונכניס אותם לסיר שלנו. נוסיף את התבלינים ואת השום הכתוש ונערבב היטב עד שהבצל נעשה שקוף.
  6. נוסיף לסיר את הקציצות, תפוחי האדמה ומים. נבדוק אם יש צורך לתקן טעמים ונסגור את הסיר במכסה. ננמיך את האש ונבשל לפחות 45 דקות. לקראת הסיום נפתח מעט את מכסה הסיר כדי לאדות מעט את המים.

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן