מתכון למאפה שמרים במילוי פסטו וגבינות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

2 תבניות מוארכות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

איך אני אוהבת מאפי שמרים רכים. הם מתאימים מאוד לסופ"ש, לפתוח איתם את שבת בבוקר או סתם ככה לארוחת ערב. המאפה הזה מלא בממרח פסטו וגבינות ומפזר ריח מדהים בבית שיהמם אתכם!

מרכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כף מלח
  • כוס מים פושרים (בערך, להוסיף בהדרגה)
  • שומשום
  • ביצה למריחה

למילוי:

  • 5 כפות ממרח פסטו בזיליקום
  • 100 גרם גבינת פטה עזים \ פטה אחרת
  • 50 גרם גבינת מוצרלה
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמרים יבשים, סוכר, ביצה, נוסיף בהדרגה מים ונתחיל לערבל
  2. לאחר שנוצר בצק נוסיף את המלח ונמשיך ללוש לפחות 6 דקות. בשלב הזה בדקו האם צריך להוסיף עוד מים. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולהיות רך ונוח לעבודה.
  3. נניח את הבצק להתפחה בקערה מכוסה בניילון ומעל מגבת.
  4. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לפחות שעה. נוציא מהבצק את האוויר ונעביר את משטח העבודה
  5. נחלק את הבצק לשני חלקים שווים, נקמח את משטח העבודה ונתחיל לרדד כל חלק למלבן גדול. הבצק צריך להיות בעובי של ס"מ-ס"מ וחצי.
  6. נמרח את ממרח הפסטו על הבצק, נפזר את הגבינות על כל הבצק
  7. נגלגל לנחש ארוך, נחתוך את הנחש באמצע וניצור צורת בורג. נשמן מעט תבנית אינגליש קייק או תבנית אפייה ונאפה על 180 מעלות למשך 25-30 דקות או עד להזהבה. לבדיקה האם המאפה מוכן ננעץ קיסם ונראה שהוא יוצא יבש ללא בצק. נצנן לחלוטין

ניתן להשתמש בכל גבינה אחרת שתרצו, אלו המומלצות שלי. המאפה יעבוד טוב גם עם ממרח אחר כמו ממרח פלפלים או פסטו עגבניות

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן