אינך מחובר/ת

משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים ולהגיב בקלות על מתכונים בבלוג

מתכונים שמורים:
No bookmark found

מתכון לבשר בקר מפורק ברוטב אסיאתי

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

2 סועדים

שיתוף המתכון

בשר בקר מפורק זה אחד הדברים הטעימים. הפעם הכנתי אותו בתוך לחמניות באן מושלמות שהמתכון שלהן נמצא כאן. הבקר הופך לחוטים רכים רכים רכים שיושבים ברוטב עסיסי והם מתאימים לכל כריך! אפשר גם בסתם לחמניה…ככה תכינו:

מרכיבים:

  • קילו נתח בשר כתף, מספר 4 חתוך לקוביות בינונית \ בשר אסאדו ללא עצם חתוך לקוביות
  • 1 בצל חתוך גס
  • 4 חתיכות בגודל 1 ס”מ של ג’ינג’ר טרי
  • 3 שיני שום
  • רבע כוס רוטב ברביקיו
  • רבע כוס רוטב סויה
  • 2 כפות סוכר חום
  • כוס מים

    לזיגוג אחרי הבישול (לא חובה)

  • 2 כפות רוטב ברביקיו
  • רבע כוס מים
  • כפית סוכר חום

אופן הכנה:

  1. בסיר נמוך ורחב נחמם 2 כפות שמן ונוסיף את הבצל. נוסיף את נתחי הבקר ונצלה אותם היטב מכל הצדדים
  2. אל הסיר נוסיף ג’ינג’ר, שום כתוש, ברביקיו, סויה, סוכר חום ומים. נביא לרתיחה
  3. אחרי שהסיר רתח נוריד מהאש, נכסה את הסיר במכסה ונכניס לתנור שחומם מראש ל150 מעלות למשך 3-4 שעות או עד שהבשר רך לחלוטין! חשוב לפתוח כל חצי שעה את הסיר ולהפוך את הבשר בתוך הרוטב כך שכולו יקבל גוון יפה
  4. נכבה את התנור כאשר הבשר רך לחלוטין ונצנן אותו בערך חצי שעה. בעזרת מזלג או באמצעות הידיים נפרק את הבשר לחוטים בתוך הרוטב בו הוא התבשל. נשאיר את הבשר לצינון נוסף. כעת אם תרצו אתם יכולים לאכול את הבשר כמו שהוא, אם בא לכם להוסיף לו טעם תעשו זאת כך:
  5. בקערה קטנה נערבב רוטב ברביקיו, מים חמים וסוכר חום.
  6. נעביר את חוטי הבשר מהרוטב בו הוא התבשל לקערה ועליה ניצוק את הרוטב שיצרנו עם רוטב הברביקיו שיצרנו.
  7. לסיום, כאשר הבשר נח מעט ברוטב, נחמם מחבת ונכניס אליה את הבקר עם רוטב הברביקיו כדי שהרוטב יצטמצם
  • הבשר נשמר בקירור עד 5 ימים
  • מומלץ להגיש בתוך לחמניות באן
  • את רוטב הברביקיו אפשר להסיר ולהוסיף במקומו עוד קצת מהתבלינים שבמתכון

שיתוף המתכון

דירוג ממוצע 4.4 / 5. כמות דירוגים 5

עדיין לא דירגו את הכתבה / מתכון, דרגו אותו :)

קבל התראות
עדכן על
guest
6 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
lee

הגינגר זה טבעות בגודל 1 סנטימטר? ואז מוציאים אותם?

sigalit

יצא מעולה, השתמשתי בנתחי אונטריב, ובישלתי פשוט בסיר בלי להעביר לתנור, המרכיבים לבישול הבשר הצטמצמו לא היה צורך בזיגוג… יצא רך וספוג בטעם אסיאתי… הוגש בבאן … כמו במסעדות… מנה מרשימה ומוצלחת… תודה על המתכון

צוקית

יש לי בשר שריר, מספר 8, יכול להתאים או פחות?

המתכונים האחרונים בבלוג

פנזרוטי

השמן כבר מוכן לחנוכה, אז אם בא לכם לקבל את האורחים עם מאפה מלוח לפתיחה

פנקייק מושלם

בכל שבת אצלנו יש נוהל שבת! בלילה מהירה ופנקייקים מושלמים ומפנקים. כל אחד בוחר את

תבשיל אוסובוקו חגיגי

התבשיל הכי חגיגי שיהיה על שולחן החג שלכם, נתח אוסובוקו מרשים שמתבשל ביין אדום ביחד

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן