מתכון ללחמניות באן מאודות

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

15 לחמניות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

לחמניות באן הן מסוג הדברים שתמיד יבוא לי להזמין אם הן יהיו בתפריט. אבל יותר כיף מזה, זה להכין אותן בבית! אם יש לכם בשר מפורק שהכנתם מהמתכון שנמצא ממש כאן, או סתם מילוי טעים (גם טופו ופטריות הולך לגמרי) יש לי את המתכון המושלם בשבילכם ללחמניות באן מאודות כמו במסעדה

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 וחצי כפיות אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן
  • כוס וחצי מים פושרים
  • חצי כף מלח
  • סיר אידוי
  • נייר אפייה חתוך לריבועים

אופן הכנה:

  1. אל קערת המיקסר עם וו לישה נכניס קמח, שמרים, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר, שמן, ולבסוף נמזוג בהדרגה תוך כדי תחילת הלישה את המים. מומלץ לשים את המים בהדרגה ולראות אם יש צורך בכל המים, כמות המים שהקמח צריך על מנת להפוך לבצק טוב לעבודה תלויה בהמון דברים כמו סוג הקמח, רמת הטחינה, הטמפרטורה וכו', לכן הרגישו את הבצק ותסמכו על האינטואיציה שלכם לגבי כמות המים הרצויה. אחרי 2 דקות לישה נוסיף את המלח ונמשיך בתהליך הלישה בערך 10 דקות עד שנוצר בצק גמיש ורך למגע.
  2. כאשר הבצק מוכן נניח אותו מכוסה עם ניילון להתפחה עד להכפלת הנפח (שעה-שעה וחצי)
  3. נוציא את האוויר מהבצק אחרי שהוא תפח ונחלק לכדורים קטנים בגודל של בערך 50-60 גרם
  4. נכדרר כל כדור כך שפני הכדור יהיו חלקים ונניח כל כדור על ריבוע נייר אפייה שחתכנו מראש. נכסה את כל הכדורים במגבת להתפחה שנייה של חצי שעה
  5. בינתיים, נחמם בסיר מים ומעליו נניח את סיר האידוי. נניח את הלחמניות התפוחות בסיר האידוי ונאדה בערך 12-14 דקות. בכל פעם השתדלו לא להניח בסיר יותר מ5 לחמניות

טיפים:

  • הלחמניות נשמרות היטב בקירור
  • מומלץ לצנן מעט את הלחמניות לפני ההגשה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן