מתכון ללחמניות שום ועשבי תיבול במילוי מוצרלה

זמן כולל :

זמן הכנה :

דרגת קושי :

כמות / מנות :

12 לחמניות

שיתוף המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב telegram

אחרי פסח הייתי חייבת להתפנק עם מאפה שמרים מטורף, אז החלטתי להכין לחמניות שום ועשבי תיבול עם הפתעה נימוחה בפנים – גבינת מוצרלה שהקפיצה הכל!

לחמניות רכות כמו עננים וטעימות שלא תפסיקו לזלול

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • כף שטוחה שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות \ כף שום כתוש בהקפאה
  • רבע כף מלח
  • 1 וחצי – 2 כוסות מים פושרים
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • לזיגוג:

  • כוסברה קצוצה
  • בזיליקום קצוץ
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • מלח גס

לגרסה הטבעונית:

הסירו את המוצרלה מהמתכון

אופן הכנה:

  1. בקערה קטנה נערבב את השמרים עם הסוכר וחצי כוס מים. ניתן לשמרים לתסוס במשך 10 דקות
  2. אל קערת המיקסר עם וו לישה ננפה קמח, נוסיף שמן זית, שום ואת השמרים המותססים. נוסיף מים פושרים בהדרגה ותוך כדי הלישה. שימו לב לא להוסיף את כל כמות המים כדי לראות לכמה מים הבצק זקוק וגם זכרו כי השתמשנו בחצי כוס מים לשמרים! נלוש במשך 5 דקות (אם החלטתם לא להכין במיקסר תלושו בידיים בערך8 דקות) עד שמתקבל בצק רך וגמיש
  3. נניח את הבצק מכוסה עם מגבת או ניילון להתפחה למשך שעה-שעה וחצי עד להכפלת נפחו
  4. נוציא את הבצק מהקערה ואת האוויר מהבצק ונחלק לעיגולים קטנים, אני עשיתי עיגולים במשקל של 50 גרם
  5. נשטח על משטח העבודה כל עיגול ונניח בפנים מוצרלה, נסגור ללחמניה עגולה כאשר המוצרלה חבויה בפנים
  6. נניח את הלחמניות בצורת עיגול בתוך רינג עגול או בתבנית עגולה עם נייר אפייה ונכסה במגבת להתפחה שנייה למשך חצי שעה-40 דקות
  7. בקערה נערבב את כל מרכיבי הזיגוג ונמרח מחצית מהכמות על הלחמניות
  8. נחמם תנור ל180 מעלות ונכניס את הכדורים לתנור. נאפה למשך 30-40 דקות או עד להזהבה. נוציא את המאפה מהתנור ונזגג את מה שנותר כאשר הלחמניות חמות. נצנן מעט ונגיש
  • אפשר להכין את הלחמניות ללא המוצרלה וכך להפוך אותן לפרווה
  • ניתן לשחק עם עשבי התיבול ולהוסיף או להסיר אחרים שאתם אוהבים
  • מומלץ לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה

רק משתמשים מחוברים יכולים לשמור מתכונים

רוצים לקבל מיילים שמחים?

השאירו לי את כתובת המייל שלכם ואדאג לעדכן אתכם כל תקופה במתכונים הכי טעימים ובטיפים הכי שווים למטבח

דילוג לתוכן